Yapıcıoğlu Hain Saldırının Ardından Açıklama  Yaptı

Yapıcıoğlu Hain Saldırının Ardından Açıklama Yaptı

Yapıcıoğlu: O gün yeterince güçlü bir tepki verilebilseydi..

HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu açıklamasında, ''Hepimizin başı sağolsun, maalesef acı bir vesileyle bir araya geldik. Bu tablolar yabancısı olduğumuz şeyler değil. Seçim döneminde de önceki seçim dönemlerinde de benzer saldırılara maruz kalmıştık. Yoğun bir şekilde partimizin, arkadaşlarımızın hedef gösterilmesinin olumsuz bazı sonuçlar doğurabileceği yönünde zamanında ikazlarda bulunmuştuk. Siyasetin dilinin böyle olmaması gerektiğini söylemiştik. Bu olay henüz çok taze. Sebebi nedir, yapan kimdir, ne amaçla yapmıştır, arkasında hangi güçler vardır bilmiyoruz.

O yüzden bu olayın özeline ilişkin bir şey söylemek istemiyorum. Emniyet ve adliye işini yapıyor. Umarım bu olay bütün yönleriyle açığa çıkarılır. Fakat şunu biliyoruz ki bizim toplumda iyilik tohumları ekmemizden, kardeşliği sağlamlaştırmamızdan rahatsız olan bazı insanlar var. Tarih boyunca da toplumu ıslah etmeye, toplumun maneviyatını yükseltmeye çalışanlardan rahatsız olanlar hep olmuştur. Bundan sonra da olacaktır. Türlü türlü yöntemlerle bizi durdurmaya çalıştılar, durdurmaya çalışıyorlar. Bundan sonra da durdurmaya çalışacaklardır. Önümüze fiziki engeller koymaya çalıştılar. Yasal engeller koymaya çalıştılar. Bizi meşru dairenin dışına çekmeye çalıştılar. Hiçbiri sonuç vermedi. Bu kez arkadaşlarımıza yönelik fiziken ortadan kaldırmaya çalıştılar. Daha önce de oldu. 14 Mayıs seçimlerinden önce Mersin adayımızın seçim bürosuna bombalı saldırı yapıldı. Seçim standlarında bekleyen kardeşlerimize silahlı, bıçaklı, sopalı saldırılar oldu. O gün yeterince güçlü bir tepki verilebilseydi belki bugün daha acı olan bu hadiseyi yaşamayacaktık.

Umarım bir daha yaşanmaz. Bu seferki hadiseye siyaset dünyasından güçlü tepkiler geldi. Kime yapılırsa yapılsın bu tür bir saldırının kabul edilebilir bir yanı yoktur. Bu tür saldırıların devam etmemesi için mutlaka herkesin kendine düşeni yapması gerekiyor. Daha güçlü bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Biz yine iyilik tohumları ekmeye, toplumun ıslahı için elimizden gelen her türlü çabayı ortaya koymaya devam edeceğiz. Bizi durdurmaya çalışanlara buradan şu mesajı vermek istiyorum. Beyhude uğraşıyorsunuz. Ne bizi meşru dairenin dışına çekebileceksiniz, ne bizim gözümüzü korkutabileceksiniz ne bizi hizmetlerimizden geri koyabileceksiniz. Bu asla mümkün değil. Öyleyse gelin siz bu kötü işlerinizden vazgeçin. Hepimiz bu memlekette yaşıyoruz ve insanlığımızın yücelmesi gençlerimizin kötülüklerden korunması toplumumuzun daha huzurlu daha medeni olması için el birliğiyle çalışalım. Biz milletimizin menfaati için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Gelin bu mücadeleyi birlikte verelim.'' ifadelerini kullandı.