Wall Street Journal: Suud Mansur Hadi'yi Gözaltına Aldı

Wall Street Journal: Suud Mansur Hadi'yi Gözaltına Aldı

Wall Street Journal: Suudi Arabistan Yemen cumhurbaşkanını istifaya zorladı ve Riyad'daki evinde gözaltına alındı ​​

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER
Washington (AFP) - Wall Street Journal'ın Pazar günkü haberine göre, Suudi Arabistan bu ayın başlarında Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi istifaya zorladı ve yetkililer onu Riyad'daki evinde gözaltına aldı .
Hadi, 7 Nisan'da istifasını açıkladı ve Yemen'in Arap Yarımadası'ndaki en yoksul ülkeleri parçalayan çatışmada ender bir umut ışığı olarak görülen bir ateşkese girmesiyle yetkilerini yeni bir liderlik konseyine devretti.
Gazete, ismi açıklanmayan Suudi ve Yemenli yetkililerin, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman'ın
Hadi'ye yetkilerini farklı Yemen gruplarından sekiz temsilciden oluşan konseye devretmek için yazılı bir kararname verdiğini söylediğini aktardı.Gazete, bu kaynaklara göre, bazı Suudi yetkililerin Hadi'yi istifaya ikna etme çabalarının bir parçası olarak, Hadi'nin yolsuzluğunun kanıtı olduğunu söylediklerini yayınlamakla tehdit etti.
Hadi, istifasını açıklarken, yeni Cumhurbaşkanlığı Komuta Konseyi'nin, "Cumhuriyet genelinde kalıcı bir ateşkes için Husilerle müzakere etmek ve bir geçiş aşamasını içeren nihai ve kapsamlı bir siyasi çözüme ulaşmak için müzakere masasına oturmakla" görevlendirildiğini söyledi.
Ensarullah sözcüsü Muhammed Abd al-Salam aracılığıyla Twitter'da, konseyi kurma kararının "paralı askerlerin saflarını yeniden düzenleme ve onları daha fazla tırmanmaya zorlamak için umutsuz bir girişim" olduğunu söyledi.