Vergilere El Koydular

Vergilere El Koydular

İsrail, Filistin vergi gelirlerini daha fazla alıkoyuyor

Yerel basında çıkan haberlere göre İsrail, Filistin Yönetimi (PA) adına topladığı vergilerden daha fazla para kesti.

Bu, fonları İsrailli ailelere yönlendiren aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in talimatlarının ardından geldi.

Gümrükleme gelirleri (CR'ler) olarak bilinen PA'ya giden paranın Filistin direnişini finanse etmek için kullanıldığını iddia etti ve hükümetinin Filistinlileri boyun eğdirmek için PA ile güçlü güvenlik koordinasyonu sürdürdüğü gerçeğini göz ardı etti.

İsrail devleti, Filistin Yönetimi'nin teröre finansman sağlamasını durduruyor, bu absürd durumun devam etmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

İsrail , Filistin Yönetimi'nin gelirlerinden Ocak ayında 139 milyon şekel (38 milyon $) çıkardıktan sonra bu ay 3.2 milyon şekeli (883.000 $) alıkoyduğunu söyledi.

Filistin Otoritesi (PA) felç edici bir mali krizle karşı karşıya. Yılda 2,4 milyar dolar olarak tahmin edilen - GSYİH'nın yüzde 15'i - CR'ler, PA bütçesinin belkemiğini oluşturur. Toplam KA gelirlerinin yüzde 65'ini oluşturuyorlar ve harcamalarının yarısından fazlasını karşılıyorlar. İsrail'in ödemeleri kesmesi, Filistin Yönetimi'nin personel maaşlarını ödeyememesine neden oldu. Bağışçıların Filistin Yönetimi'ne doğrudan bütçe desteği de son on yılda azaldı.

Kaynak: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı