Ürdünlüler  İsrail ile Yapılan Anlaşmayı Reddediyor

Ürdünlüler İsrail ile Yapılan Anlaşmayı Reddediyor

Ürdünlüler İsrail ile elektrik-su takasını protesto etmeye devam ediyor

Ürdün halkı İsrail ile normalleşme anlaşmalarını reddettiklerini dile getirdiler. Ürdün halkı düzenlediği gösteride Amerika bize diz çöktürmeye çalıyor diyerek yapılan su anlaşmasını reddetti

"Ürdün halkı normalleşmeye direniyor", "Kudüs emanettir.. Normalleşme ihanettir", "Utanç anlaşmasına hayır.. Elektrik için su" ve anlaşmayı reddeden pankartlar açtılar .

Müslüman Kardeşler'in eski gözlemci generali Hammam Saeed, “Bu anlaşma bir rezillik anlaşmasıdır, bir işgal anlaşmasıdır; Çöl alanını elektrik çiftliğine çevirmeyi ve böylece Ürdün topraklarında bir yerleşim kurmayı amaçladığı için bu anlaşmayı reddediyoruz.” diyerek ihanet anlaşmasına tepki gösterdi

İslami Eylem Cephesi Genel Sekreteri Murad Al-Adayleh, "Bu anlaşma Ürdün'ün egemenliğini ve temel sektörlerini Siyonist varlığa taahhüt ediyor" dedi.

22 Kasım'da Ürdün, BAE ve İsrail, ortak bir enerji ve su projesinin fizibilitesini tartışmak üzere bir müzakere sürecine girmek için bir "niyet beyanı" imzaladılar.

"Niyet beyanı", Ürdün'ün İsrail'in yararına güneş enerjisinden elektrik üretmeye çalışacağını, Tel Aviv'in ise kuraklıktan muzdarip ve halihazırda İsrail'den su alan Ürdün'ün yararına suyu tuzdan arındırmaya çalışacağını şart koşuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı