Ürdün'den Suriye Krizi İçin Yeni Plan

Ürdün'den Suriye Krizi İçin Yeni Plan

Ürdün, Suriye krizini sona erdirmek için bir plan hazırlıyor

Ürdünlü bir yetkili, bu ülkenin Suriye krizini sona erdirmek için ortak bir Arap barış planı önerdiğini açıkladı.

Ürdünlü bir kaynak, Suriye krizini sona erdirme planının bugün (Cuma) Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde Irak, Ürdün, Mısır ve diğer ülkelerin dışişleri bakanlarının katılımıyla yapılacak bir toplantıda görüşüleceğini duyurdu.

Ürdünlü yetkili, Ürdün'ün krizi sona erdirmek için belirleyici bir plan üzerinde doğrudan Suriye rejimiyle birlikte çalışacak ortak bir Arap grubu kurulmasını önerdiğini duyurdu.

Önerilen yol haritası, Suriye'nin yeniden Arap Ligi'ne katılabilmesi için krize yönelik tüm temel sorunları ve çözümleri içeriyor. Suriye krizini sona erdirmek ve nihayetinde ülkenin Arap Ligi'ne dönmesine izin vermek için adım adım bir yaklaşım benimsemek, Ürdün'ün yol haritasının temeli

Bu yetkili : Ülkemiz 1.3 milyon Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapıyor. Yol haritası, Suriye krizinin insani, güvenlik ve siyasi sonuçlarını çözmek için önemlidir açıklmasını yaptı

Bugün Suudi Arabistan, Suriye'nin Arap Birliği'ne dönüşüyle ​​ilgili bir toplantıya ev sahipliği yapıyor. Basra Körfezi İşbirliği Konseyi ülkeleri toplantısı Mısır, Irak ve Ürdün'ün katılımıyla Cidde'de yapılacak.

Suudi Arabistan, Suriye'de savaşın başlamasından bu yana ilk kez Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Muqdad'ı ağırladı. Faysal Moqdad, Suudi Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile yaptığı görüşmede, Suriye krizine siyasi ve kapsamlı bir çözüm bulunması, ulusal uzlaşının gerçekleşmesi ve Suriye'nin Arap Ligi'ne dönüşü için gerekli önlemleri ele aldı.

American Wall Street Journal, Arap yetkililerin Fas, Kuveyt, Katar, Yemen ve Mısır'ın şu anda Suriye'nin Arap Birliği'ne dönüşüne karşı olduklarını söylediklerini aktardı.

Katar Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Majid Al-Ansari Salı günü yaptığı açıklamada, Katar'ın Suriye konusundaki tutumundaki değişikliğin tüm Arapların mutabakatına ve Suriye ulusunun özlemlerini yerine getirecek bir saha değişikliğine bağlı olduğunu duyurdu.

Perşembe günü, Katar Başbakanı Mohammad bin Abdulrahman Al-Thani, Suriye'nin Arap Ligi'ne dönüşüyle ​​ilgili konuşmaların sadece spekülasyon olduğunu ve Şam'ın üyeliğinin

Kaynak: TEVHİDHABER