Ürdün: Hamas bir Fikirdir ve bu Fikir Asla Bitmez

Ürdün: Hamas bir Fikirdir ve bu Fikir Asla Bitmez

Ürdün Hamas bir fikirdir ve bu fikir asla bitmez. Farklı bir durum isteyen herkes, Filistin halkının ihtiyaçlarına ve haklarına cevap vermeli ve kapsamlı barışı sağlamalıdır.

Ürdün dışişleri bakanı, ülkesinin bugün Gazze'ye karşı savaşın sona ermesinden sonraki aşamaya ilişkin bazı kişiler tarafından öne sürülen her türlü tartışmayı veya senaryoyu reddettiğini söyledi.

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman el-Safadi şunları söyledi: Gazze sonrası döneme ilişkin önerilen senaryolar gerçekçi değil ve reddediliyor, Ürdün de bunları kabul etmiyor.

El-Safadi ayrıca savaşın ve Filistin milletine karşı işlenen suçların durdurulması gerektiğini vurguladı.

Ürdün haber ajansı "Amoun", El-Safadi'nin, Ürdün'ün savaştan sonra Gazze'yi Arap veya Arap olmayan güçler aracılığıyla yönetme yönündeki her türlü konuşmaya karşı olduğunu söylediğini aktardı.

Ürdün Dışişleri Bakanı, ülkesinin sadece Gazze meselesini ele alan her türlü senaryoya karşı olduğunu bir kez daha vurguladı ve Siyonist rejimin hedefinin Gazze Şeridi'ni Batı Şeria'dan ayırmak olduğunu vurguladı

Safadi şunları söyledi: Hamas bir fikirdir ve bu fikir asla bitmez. Farklı bir durum isteyen herkes, Filistin halkının ihtiyaçlarına ve haklarına cevap vermeli ve kapsamlı barışı sağlamalıdır

Kaynak:Haber Kaynağı