Ürdün Halkı  İsrail İle İşbirliği İstemiyor

Ürdün Halkı İsrail İle İşbirliği İstemiyor

Ürdünlülerin %84'ü İsrail ile herhangi bir işbirliğine karşı

Washington Araştırma Enstitüsü için yapılan bir anketin sonuçları, çoğu Ürdünlü'nün Siyonist rejimle herhangi bir şekilde işbirliğine karşı olduğunu gösterdi.

, Washington Araştırma Enstitüsü için yapılan bir anketin sonuçlarına göre "Khabrani" sitesine göre Ürdünlülerin yüzde 84'ü Siyonist rejimle her türlü iletişime ve işbirliğine karşı.

Bu yılın Mart ve Nisan aylarında yapılan bu anketin sonuçlarına göre, Ürdün ile Siyonist rejim arasında 30 yıl önce imzalanan barış anlaşmasına ve Ürdünlüler bölgedeki gerilimi azaltmayı tercih etseler de; Ancak İsrail'e karşı güçlü bir nefret gösterdiler.

Bu ankete göre Ürdünlülerin %84'ü İsrailli şirketlerle ekonomilerine katkı sağlasa bile ticari sözleşmeler yapılmasına ve İsrail ile her alanda işbirliğine karşı çıkıyor.

Ürdünlülerin %76'sı, deprem veya diğer doğal afetler gibi olağanüstü insani koşullarda dahi Ürdün'ün veya herhangi bir Arap ülkesinin Siyonist rejimden insani yardım almasına karşı olduğunu ifade etti.

Ayrıca Ürdünlülerin yüzde 72'si Benjamin Netanyahu'nun sağcı kabinesine karşı protestoları destekledi ve bu protestoları olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi.

Bu ankete katılan Ürdünlülerin %53'ü Suudi Arabistan ile İran arasındaki ilişkilerin geri dönüşünü ve bunun bölge koşullarına olumlu etkisini memnuniyetle karşıladı.

Ayrıca Ürdünlüler, Arap ülkelerinin İran'la başa çıkmak için Siyonist rejimle işbirliğine şiddetle karşı çıkıyor ve bu ankete katılan Ürdünlülerin %69'u bu konuda bu rejimle işbirliğine karşı çıkıyor.

KAYNAK: TEVHİDHABER