Ürdün Halkı Filistin İçin Yürüdü

Ürdün Halkı Filistin İçin Yürüdü

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Ürdün'de binlerce protestocu Cuma günü Amman'da Filistin direnişini destekleyen ve Arapların İsrail ile normalleşmesini reddeden sloganlar atarak yürüdü .

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Ürdünlüler Cuma namazını müteakip Amman'ın merkezindeki Büyük Hüseyni Camii önünde toplanırken, yürüyüşe İslami Hareket Cephesi Genel Sekreteri Murad Adayleh ve eski İslam Milletvekili Ali Abul Sukkar başkanlık etti.

Katılımcılar, Filistin direnişini desteklemek için sloganlar attılar ve İsrail işgaline karşı Filistin eyleminin devam etmesi çağrısında bulundular.

Protestocular, "Can ve Kan ile Mescid-i Aksa için fedakarlıkta bulunuyoruz" sloganları attı. Ayrıca Ürdün, Filistin direnişi ve İsrail işgaline karşı sloganlar attılar.

Protestocular ayrıca Amman'a İsrail büyükelçisini sınır dışı etmesi çağrısında bulundular ve Ürdün ile İsrail arasında 1994'te imzalanan barış anlaşmasını reddettiklerini ifade ettiler .

Adayleh, "Bu yürüyüş, İsrail ile bu varlığı (İsrail) normal bir ülke olarak görmek isteyen Arap ülkeleri arasındaki ilişkilerin normalleşmesini reddediyor" dedi.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ve Cumhurbaşkanı Isaac Herzog Ürdün'ü ziyaret ederek Kral II. Abdullah da dahil olmak üzere üst düzey yetkililerle bir araya geldi.