Ukrayna Vatandaşlarına Çağrı Yaptı

Ukrayna Vatandaşlarına Çağrı Yaptı

Ukrayna hükümeti, Moskova'nın Donbass bölgesindeki Donetsk ve Lugansk cumhuriyetlerinin bağımsızlığını tanıması ışığında iki ülke arasındaki artan gerilimin ortasında Rusya'da bulunan vatandaşlarına ülkeyi terk etmelerini tavsiye etti.

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Çarşamba günü yaptığı açıklamada , Rusya'nın son kararlarının "Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğünün açık bir ihlali" olduğunu vurguladı .

Bakanlık, "Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığının artmasının", Rusya'da bulunan Ukrayna vatandaşlarına konsolosluk hizmetleri sunma fırsatlarının sınırlandırılmasına yol açabileceği konusunda uyardı ve vatandaşlara "herhangi bir amaçla Rusya'yı ziyaret etmekten veya topraklarından derhal ayrılmaları" çağrısında bulundu. "

Bakanlık, bu tavsiyenin göz ardı edilmesinin "Rusya'daki Ukrayna vatandaşlarına gerekli korumanın sağlanmasını önemli ölçüde engelleyeceğini" belirtti.

Geçen Pazartesi günü Putin, Rusya'nın Donetsk ve Luhansk cumhuriyetlerinin bağımsızlığını tanıdığını duyurarak Minsk anlaşmalarının çöküşünden Kiev hükümetini sorumlu tuttu.