Ukrayna: Teslim Olun Para Verelim

Ukrayna: Teslim Olun Para Verelim

Ukrayna, "acımasız" Kharkiv saldırılarının ardından Rusya'ya karşı daha fazla yaptırım çağrısında bulundu ve teslim olmaları halinde Rus askerlerine para teklifinde bulundu.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Kiev - (Reuters) - (dpa) - Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Harkov kentine yönelik "acımasız" bir saldırı olarak nitelendirdiği saldırının ardından Salı günü Rusya'ya karşı daha fazla uluslararası yaptırım çağrısında bulundu.

Kuleba, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Acımasız Rus füzeleri, merkezi Özgürlük Meydanı'na ve Kharkiv'deki yerleşim bölgelerine saldırıyor" dedi. (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin Ukrayna'yı parçalayamıyor. Öfkesinden daha fazla savaş suçu işliyor ve masum sivilleri öldürüyor.” dedi

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Resnikov Pazartesi/Salı gecesi Facebook'ta şunları yazdı: “Seçimini yap. Silahsız ve beyaz bayraksız dışarı çıkın.” dedi

Teslim olan her Rus askerine 40.000 avrodan fazla para teklif edildi.

Ukrayna verilerine göre, Rus ordusu Pazartesi gecesi Ukrayna'ya en az 113 balistik füze ateşledi. Moskova, Ukraynalı sivillere saldırdığını şiddetle reddetti.