TIR Baskını Olayında Yeni Gelişmeler

TIR Baskını Olayında Yeni Gelişmeler

Hatay'da durdurulan MİT TIR'larıyla ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı. Savcıların El Kaide iddiasını dosyaya sonradan eklediği ortaya çıktı

MİT TIR’larına operasyon talimatı veren 4 savcının, Hatay’daki ilk operasyonda durdurdukları TIR’ları yasal olarak arayamayınca, soruşturmaya El Kaide iddiasını yerleştirdikleri ve MİT Bölge Başkanı’nı da tehdit ettikleri kendi yazışmalarında ortaya çıktı.
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Hatay'daki TIR ihbarında da “El kaide" ile ilgili her hangi bir bilginin olmadığı ve sözde ihbarcının olaydan bir gün sonra gönderdiği ikinci imzasız ve sahte Ali Ayan ismiyle yapılan ihbarda, “Haberlere de çıkan ve Hatay'da yakalanan TIR ile ilgili bir ihbarda bulunmak istiyorum. O silahlardan haberim vardı ve yüklenirken yanlarında bulundum. O silahlar El Kaideye gidiyordu" diyordu.
Bu kişinin Hatay İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli H.A olduğu öğrenildi. H.A. Adana'daki soruşturma kapsamında Şubat ayında Diyarbakır'da gözaltına alınmıştı. 19 Ocak'ta da durdurulan MİT TIR'larıyla ilgili her hangi bir örgüt ifadesi olmadığı halde bizzat Savcı Aziz Takçı'nın talimatıyla arama kararın El Kaide ismi yazılmış ve bu şekilde basına servis edilmişti. Dönemin Adana Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık ise Hatay'daki TIR'lara yapılan operasyonun hukuki olmadığını kendisine hatırlatan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile eski müsteşar Kenan İpek hakkında soruşturma açılması için Aziz Takçı'ya talimat vermişti.