The Economist: İsrail İçin En Büyük Tehdit Artık İçerden

The Economist: İsrail İçin En Büyük Tehdit Artık İçerden

İngiliz dergisi "The Economist", 21. yüzyılda İsrail işgal varlığına yönelik en belirgin tehdidin iç bölünmeler olduğuna işaret ediyor.

İngiliz "The Economist" dergisi bugün Cuma günü "İsrail"in önümüzdeki on yıllarda farklı fırsatlar ve tehditlerle karşı karşıya kalacağını doğruladı .

Dergi, "İsrail'de son haftalarda meydana gelen huzursuzluğun tehditlerin bir göstergesi olduğunu" belirterek, "Benyamin Netanyahu'nun sağcı hükümeti tarafından gündeme getirilen yargının bağımsızlığı konusunda anayasal bir kriz var. " yorumunu yaptı

İngiliz "The Economist", "ABD liderliğindeki eski düzenin temellerinin, özellikle Suudi Arabistan, İran ve Çin'in yeni anlaşmalar yapmasından sonra parçalanmakta olduğunu" belirtti.

Dergi, yirminci yüzyılda "işgal tehdidinin" İsrail "in bekasını tehdit ettiğini ve yirmi birinci yüzyılda tehlikenin, iç bölünmelerin İsrail'in gücünü tüketmesinde yattığını" belirtti.

The Economist, "İsrail'in dayanıklılığının" yeni yönlerle bir kez daha test edileceğini vurguladı.

İlk olarak, demografi yoluyla, yerleşimcilerin sayısı şu anda 10 milyondan 2065'te 20 milyona çıkabilir, ancak bu artışın İsrailliler arasındaki bölünmeleri artırması muhtemeldir.

Diğer değişim, çok kutuplu bir dünyanın ortaya çıkmasıdır, çünkü Amerika Birleşik Devletleri 1948'de İsrail işgalini tanıyan ilk ülke ve onun sadık müttefikiydi.

İsrail'in şu anki liberal olmayan siyasi gidişatında, Amerika'da İsrail'e verilen halk desteği zayıflayacak ve daha partizan bir hal alacak, dört Amerikalı Yahudiden biri İsrail'in bir apartheid varlığı olduğunu söylüyor.

İsrailli yerleşimciler dün akşam, işgalin Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, kitleleri seferber eden İsrail muhalefetine karşı yaptığı yargı değişiklikleri ve hükümet politikalarına destek çağrısına yanıt olarak işgal altındaki Kudüs'te sokaklara döküldü. yaklaşık 4 ay boyunca haftalık olarak sokaklarda.

İşgal altındaki Filistin'deki Al-Mayadin ofisi müdürü , İsrail medyasının hükümet yanlısı gösterilere katılanların sayısını 200.000 gösterici olarak tahmin ettiğini doğruladı.

Kaynak: TEVHİDHABER