Terör Örgütü PKK Çocuk Kaçırdı

Terör Örgütü PKK Çocuk Kaçırdı

3 çocuk daha terör örgütü YPG/PKK tarafından kaçırıldı

Yerel kaynaklar, Suriye'de faaliyet gösteren terör örgütü YPG/PKK'yı üç çocuğu zorla kaçırmak ve ardından silahlı saflarına katmakla suçladı.

"Bağımsız Kürt Rabıtası" " olarak bilinen muhalif grubun sözcüsü Redor el-Ahmed'in bildirdiğine göre, Salı günü YPG/PKK Suriye'nin Halep vilayetinin Menbiç ilçesinden M.A.A'yı isimli 14 yaşındaki iki çocuğu kaçırdı

Aynı gün terör örgütü Halep'in Şeyh Maksud semtinden ZS isimli 15 yaşındaki bir çocuğu da kaçırdı.

YPG/PKK, Birleşmiş Milletler ile var olan anlaşmaların aksine, sürekli olarak gençleri kaçırmakta veya alıkoymakta, zorla ailelerinden ayırmaktadır. Bu küçükler daha sonra belirlenen kamplarda eğitime tabi tutuluyor ve onları uluslararası normları açıkça ihlal eden savaşçılar haline getiriyor.

Bir BM raporuna göre YPG/PKK, 2022'de 1.200'den fazla çocuğu kaçırdı.

Haziran ayında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, çocukların PKK tarafından asker olarak kullanılmasından duyduğu derin endişeyi dile getirdi. Onları bu uygulamayı derhal durdurmaya ve şu anda kendi saflarında bulunan tüm çocukları serbest bırakmaya çağırdı.

Türkiye, ABD ve Avrupa Birliği tarafından terör örgütü olarak kabul edilen PKK, Türkiye'ye yönelik 35 yıllık terör kampanyası boyunca masum kadınlar da dahil olmak üzere 40.000'den fazla kişinin trajik ölümüne neden odldu

YPG, bu örgütün Suriye uzantısı olarak görev yapıyor

Kaynak:Haber Kaynağı