Terör Örgütü IŞİD Mısır'da Saldırı Düzenledi

Terör Örgütü IŞİD Mısır'da Saldırı Düzenledi

Mısır.. IŞİD, İsmailiye kontrol noktasına saldırı düzenledi

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Mısır'ın Süveyş Kanalı yakınlarındaki İsmailiye kentindeki bir kontrol noktasını hedef alan kanlı saldırıyı "terör örgütü IŞID" üstlendi.

Örgüt, propaganda ajansı "Amaq" aracılığıyla Cumartesi günü yaptığı açıklamada, "örgüte bağlı askerlerden oluşan bir güvenlik müfrezesinin, Mısır'ın doğusundaki İsmailiye'deki El-Salam mahallesindeki bir Mısır polis kontrol noktasına makineli tüfeklerle saldırarak 3 üyeyi öldürdüğünü ve en az yaraladığını söyledi.

Sağlık ve güvenlik kaynakları, bu saldırının Mısır Sina Yarımadası dışında yaklaşık 3 yıl içinde 3 polisin hayatını kaybettiği ilk saldırı olduğunu söyledi.

Güvenlik kaynakları, Cuma günü Al-Salam yerleşim bölgesindeki bir güvenlik kontrol noktasına iki aracın yaklaştığını ve bunlardan her biri otomatik silah taşıyan iki kişinin inerek güvenlik güçlerine ateş açtığını söyledi.

Örgütün Afrika ülkesindeki Mısır şubesi olan "Sinai Eyaleti" örgütü, daha önce Mısır kaynakları bunu doğrulamadan Sina dışındaki birkaç saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.

Örgütün son iki aydır Süveyş Kanalı'nın doğusundaki Jalbana köyü ve doğusundaki Kantara kenti gibi bazı kısımlarını kontrol altına almaya çalıştığı bölgelere sürpriz saldırı düzenleyerek saldırılar düzenlemesi dikkat çekiyor.