Tel Aviv Operasyonunu  Gerçekleştiren Filistinli  Şehidin Babası Konuştu

Tel Aviv Operasyonunu Gerçekleştiren Filistinli Şehidin Babası Konuştu

Tel Aviv Operasyonu gerçekleştiren Şehid Filistinlinin Babası Konuştu

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Cuma sabahı Tel Aviv'de kahramanca bir operasyon gerçekleştiren Filistinli Raad Fathi Hazem'in evinin çevresinde sevinç çığlıkları duyuldu.

Halk, işgal rejiminin kalbinde iki İsrailliyi öldüren ve çok sayıda kişiyi yaralayan operasyonu kutlamak için Hazem'in evinin yakınında toplandı.

Raad'ın babası Fathi Hazem, Filistin halkının yakında İsrail işgaline karşı zaferi göreceğini söyledi.

"Yakında zaferi göreceksin. Değişim göreceksiniz. Allah'ın izniyle özgürlüğüne kavuşacaksın" diyen Hazem, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin'deki evinin yakınında toplanan insanlara seslendi.

“Sizin nesliniz önümüzdeki günlerde ve önümüzdeki yıllarda zafere tanık olacak. Allah'ım Mescid-i Aksa'yı işgalcilerden kurtarsın" dedi.

“Birçoğu siz doğmadan önce Allah yolunda öldü. Yıllar önce her şeyini Allah için, Filistin için verdiler… Şimdi bayrağı bizden sonrakilere devrediyoruz. Muhammed'in kılıcı sizin elinizde” dedi.

Filistinliler "Muhammed'in ordusu" İsrail'i yenmek için geliyor diye slogan attı.

Hazem (baba), daha önce Filistin Otoritesinin Cenin'deki güvenlik servislerinde memur olarak görev yapmış eski bir güvenlik mahkumudur.

28 yaşındaki Raad Hazem, Tel Aviv'in Dizengoff Caddesi'ndeki bir bara ateş açtığında iki İsrailliyi öldürdü ve 12 kişiyi de yaraladı

Saatler sonra, Yafa'daki bir caminin yakınında saklanırken bulundu ve Yamam polis birimi ve Shin Bet güvenlik servisinden memurlarla karşılıklı ateş açılması sonucu şehit oldu.