Terör Örgütü El Şebab  10 Sivili Katletti

Terör Örgütü El Şebab 10 Sivili Katletti

Somali hükümeti, terörist "Al-Shabaab" terör örgütünün üstlendiği bir saldırı sonucunda on Somali vatandaşının öldüğünü ve diğerlerinin de yaralandığını duyurdu.

Somali hükümeti, Salı günü başkent Mogadişu'da terörist "El-Şebab" hareketinin üstlendiği bir saldırıda on sivilin öldürüldüğünü duyurdu.

Hükümetten yapılan açıklamada, "Eş Şebab terör örgütünün " üyelerinin başkent Mogadişu'nun kuzeyindeki "Abdul Aziz" bölgesinde bir eve düzenlediği saldırıda 10 sivilin öldüğü, 3 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Son zamanlarda, Somali hükümetinin güvenlik güçleri, ülkedeki istikrarı yaymayı ve terörle mücadeleyi amaçlayan kapsamlı ve genişletilmiş bir güvenlik operasyonunun parçası olarak, terör hareketinin bölgelerine yönelik askeri operasyonlarını yoğunlaştırdı.

Ve Somali ordusu güçleri, yaklaşık iki hafta önce, bölgesel "Galmadug" güçleriyle işbirliği içinde büyük çaplı bir askeri operasyonda, Mudug vilayetinde "El-Şebab Hareketi"ne mensup düzinelerce teröristi öldürmeyi başardı.

Somali, Cibuti, Kenya ve Etiyopya liderleri , bu ayın başında Somali'nin başkenti Mogadişu'da yapılan bir toplantıda, "El-Kaide" bağlantılı "El-Şebab" hareketiyle mücadele için ortak bir kampanya başlatma konusunda anlaştılar.

KAYNAK: TEVHİDHABER