Tekfirci  Eş-Şebab Örgütü Askeri Üsse Saldırdı

Tekfirci Eş-Şebab Örgütü Askeri Üsse Saldırdı

Eş-Şebab'ın Somali'de bir askeri üsse düzenlediği saldırıda 20 kişi hayatını kaybetti.

Ülkenin merkezindeki Shabelle bölgesindeki Somali güçlerine ait bir askeri üs, Salı günü Somalili "El-Şebab" hareketinin unsurları tarafından bomba yüklü araçlarla saldırıya uğradı ve en az 20 asker öldü.

"Yeni Somali" internet sitesi, hareketin unsurlarının bu sabah erken saatlerde başkent Mogadişu'nun bitişiğindeki Orta Shabelle bölgesindeki Hawadli bölgesinde Somali güçlerine ait bir üsse saldırı başlattığını bildirdi.

Site ayrıca ölenler arasında Abshir Mahmoud Mohamed adlı albay rütbesine sahip Somali kuvvetlerinin bir taburunun komutanının da olduğunu belirtti.

Saldırı, Somali ordusunun "El-Şebab"a karşı geniş çaplı operasyonların başladığını duyurmasının ışığında gerçekleşti.

Dün, Somali Savunma Bakanı Abdul Qadir Mohamed Nur , ordunun ülkenin merkezindeki Mudug İlçesindeki stratejik kıyı kenti Hararder'i kontrol ettiğini duyurdu.

Somali Haber Ajansı'na göre, Harardere kentinin, eyalette "eş-Şebab" kontrolündeki son bölge olduğunu Savunma Bakanı'ndan aktardı.

Stratejik şehrin kontrolünü yeniden kazanması için Somali Başbakanı Hamza Abdi Berri'ye övgüde bulundu.

Somali'de yıllardır hükümet güçleri ile Afrika Boynuzu'nda bulunan ülkeyi kontrol altına almak isteyen "Eş-Şebab Hareketi" militanları arasında kanlı bir çatışmaya sahne olması dikkat çekicidir.

Somali hükümeti son zamanlarda hareketin ülkedeki mevzilerine yönelik askeri operasyonlarını yoğunlaştırdı.