Tekfirci El-Şebab  Örgütüne Darbe

Tekfirci El-Şebab Örgütüne Darbe

Somali: "El-Şebab" hareketinin bir lideri de dahil olmak üzere 15 militan öldürüldü

Bugün, Cumartesi, Somalili yetkililer, hareketin ülkenin merkezinde ve başkent Mogadişu'da bir lideri de dahil olmak üzere "El-Şebab" hareketinden 15 militanın öldürüldüğünü duyurdu.

"Sout of the Army" radyo istasyonuna göre, Somali ordusu komutanı Adwai Yusuf Raghi, "Güvenlik güçleri, Debq Labbi bölgesinde (ortada) El-Şebab hareketinden 14 militanı etkisiz hale getirmeyi başardı" dedi.

Raghi, "El-Şebab hareketi tarafından öldürülenler arasında (Kid Sihadi) adlı bir saha komutanı ve Aden Yabal şehri civarındaki arkadaşlarından 13 silahlı adam vardı" dedi.

Bu bağlamda, resmi Somali Haber Ajansı, "Güvenlik güçleri, Wabri mahallesinde (Mogadişu'nun doğusunda) silah taşıyan hareketin bir unsurunu öldürdü" dedi.

Açıklamada, "Güvenlik güçleri başkentte hareket unsurlarına yönelik güvenlik operasyonlarını yoğunlaştırıyor ve kentte konuşlandırdığı denetim ve kontrol kavşakları aracılığıyla militanların izini sürmeye devam ediyor" denildi.

Somali hükümet güçleri , yerel silahlı gruplarla ittifak halinde, Cumhurbaşkanı Hassan Şeyh Mahmud'un açıkladığı gibi, 2016'dan beri "El-Şebab" hareketi tarafından kontrol edilen, ülkenin merkezinde bulunan stratejik Aden Yabal kasabasını geri aldı.

26 Kasım'da Somali hükümeti, ülkenin güneyinde düzenlenen bir ordu operasyonunda "El-Şebab" hareketinin 100 üyesinin öldürüldüğünü duyurdu .

2004 yılının başlarında kurulan ve ideolojik olarak "El Kaide" örgütüyle bağlantılı olan silahlı "El Şebab" hareketine karşı yıllardır savaş yürüten Somali'de çok sayıda terör eylemi oldu