Ahmet Taşgetiren

Ahmet Taşgetiren

Tayyip Erdoğan

Önce, ameliyatı yapan doktorlara atfen verildiği bildirilen iddianın, yine doktorlar tarafından yalanlandığını bildirelim. Sonra iddiaya gelelim: İddiaya göre Tayyip Bey kolon kanseri ve iki yıllık ömrü var.
Böyle bir iddia karşısında hemen tüm Türkiye'nin gönlünden koptuğunu düşündüğüm ilk tepkiyi de yazmak isterim:

-Ağzından yel alsın!

Doğrusu, Tayyip Bey ameliyat olduğundan bu yana, onun sevildiği hemen tüm ortamlarda merak ve kaygının yan yana konuşulduğunu biliyorum.

Dünyanın gündeminde

Şu kesin ki Tayyip Erdoğan'la ilgili şu veya bu gelişme, dünyanın bütün strateji merkezlerinde de ilk sıradaki değerlendirme konusudur; Ankara'daki bütün odaklarda, Amerika'daki bütün odaklarda veya İslam coğrafyasındaki tüm evlerde...

Türkiye'nin son on yılındaki Tayyip Erdoğan rolü son derece belirleyicidir.
Belli ki Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 2023 vizyonunda da etkin bir rol sahibi olmaya adaydır.
Bu, sadece Türkiye için değil, tüm İslam coğrafyası için, İslam coğrafyası ile alakalı tüm dünya güçleri için önemli bir rol demektir.

Ameliyatı ile ilgili ilk haber kamuoyuna yansıdığında Devlet Bahçeli'nin "Allah korusun" diyerek sergilediği endişe refleksi, çok insani, çok iyi niyetli ama aynı zamanda çok stratejik bir tepki olmuştur.
Bakmayın siz, güncel politikanın kıran kıranalığına... Ülke için içi yananlar, memleket sevdalısı çok güçlü bir unsurun devreden çıkabileceği ihtimali karşısında yüreklerinde derin bir sızı hissederler.
Şu an ben, Anadolu'nun, İslam coğrafyasındaki milyonlarca yüreğin duaya durduğunu adım gibi biliyorum.
İlginçtir, Anadolu'da Tayyip Erdoğan için en çok sözü edilen şey, "Dua"dır.

Belki Tayyip Erdoğan'ın en çok aradığı da duadır. Mahrumiyet alanlarına yönelmesi, kimsesizlerin kapısını çalması, belli ki, o yüreklerde bir duaya mazhar olmak içindir.

Kader bileşkesinde...

Üçüncü dönem. On yıl... Ve toplumdaki karşılığının hâlâ en güçlü şekilde ve güçlenerek devam ettiğine bakılırsa, daha yıllarca hizmet alanında bulunacak birisi.

Bu bir kader bileşkesi...

AK Parti için hayati.

Ama o, kim ne derse desin, bir parti lideri olmaktan öte bir sima. O bunu, evet, tırnaklarıyla kazıyarak gerçekleştirdi, kendisini adarcasına çalıştı ama adanmışlık da bir kader bileşkesi değil midir?

"Muhtar bile olamamazlık"ın içinden çıktı.

Bazen, içinde doğup büyüdüğünüz yapının içinden çıkamamak da bir yerlerde sınırlı hizmetlerle yetinmek zorunda bırakabilir.

Bazen ayrı yapıya yönelmek de insanı yalnız başına bırakabilir.

Kaderin bütün zamanları kapsayan planında ne var, kim hangi rolde oynayacak bunu bilme imkânımız yok ama Tayyip Erdoğan'lı yılların, Türkiye için, Türkiye'nin içinde yer aldığı mazlum İslam coğrafyası için, ayrı bir hareketlenme, belki dirilme, belki külli bahar umutları yeşerttiği bir vakıa. Ekip arkadaşlarının cansiperane gayretleri kuşkusuz ona eşlik ediyor ama sembol isim olarak Tayyip Erdoğan'ın sürükleyici bir misyon anlamına geldiğini görmek lazım.

Tayyip Erdoğan ay sonunda Seul'de Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılacak, dönerken İran'a uğrayacak. Sadece böyle bir olay bile, Tayyip Erdoğan'lı Türkiye'nin dünya için, İslam coğrafyası için nasıl bir aktif inşa gücü haline geldiğini gösteriyor.

Tayyip Erdoğan'ın ameliyat ve nekahet günlerindeki tempo azalması bile Türkiye'nin dengelerini etkiliyor.

Dua edelim.

Ben Tayyip Bey için daha nice sağlıklı hizmet ömürleri diliyorum.

Dünyanın ona ihtiyacı var, mazlumların ona ihtiyacı var.

bugün

Bu yazı toplam 916 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar