Taliban: Washington Doha Anlaşmasına Uymadı

Taliban: Washington Doha Anlaşmasına Uymadı

Afganistan'ın Taliban Dışişleri Bakanı Amir Khan Muttaki, ABD'nin Doha anlaşmasına uymak yerine harekete yaptırım uyguladığını söyledi.

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

Afganistan'ın Taliban Dışişleri Bakanı Amir Khan Muttaki, ABD'nin kendisiyle imzalanan Doha anlaşmasının hükümlerine uymadığını doğruladı.

Muttaqi, bazı Taliban yetkililerinin hala kara listede olduğuna ve hareketle işbirliği yapmak yerine üyelerine yaptırımlar uygulandığına dikkat çekti.

Afgan Bakan, Doha anlaşmasının "İslam Emirliği mahkumlarının birkaç gün içinde kademeli olarak serbest bırakılacağını" öngördüğünü ve İslam Emirliği yetkililerini kara listeden çıkarmanın yanı sıra şu ana kadar hiçbirinin gerçekleşmediğini söyledi. .

Pazar günü, Dışişleri Bakanı Amir Khan Muttaqi başkanlığındaki bir Taliban heyeti, insan hakları dosyasını tartışmanın yanı sıra Afganistan'daki insanlara yardım sağlamaya odaklanmak için Katar'ın başkenti Doha'da Körfez yetkilileriyle bir araya geldi.

Ayrıca, geçen Cuma günü, ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin Amerikan finans kurumlarına yatırılan 7 milyar dolarlık Afgan Merkez Bankası fonunu elden çıkarmasına izin veren bir yürütme emrini imzaladı ve Taliban bunu "paranın çalınması " diyerek kınadı.