Taliban İle ABD Arasında Görüşme

Taliban İle ABD Arasında Görüşme

ABD'li yetkililer ile Afgan Taliban temsilcilerinden oluşan bir heyeti Afganistan ile ilgili önemli konuları görüşmek üzere Katar'ın başkenti Doha'da bir araya geldi

Afganistan Dışişleri Bakanlığı sözcü yardımcısı Hafız Zia Ahmad Takal, Dışişleri Bakan Vekili Amir Khan Muttaki'nin ABD'li yetkililerle çeşitli konularda görüşmek üzere bir heyetin başında Katar'a gitmek üzere Kabil'den ayrıldığını söyledi.

Takal, Twitter'da Mottaki'nin yaptırımları ve kara listeleri sona erdirmeyi, Afgan banka rezervlerini serbest bırakmayı ve Afgan hava sahası ihlallerini durdurmayı tartışacağını söyledi.

Afganistan Dışişleri Bakanı Amir Khan Muttaki ise , " Katar'ın başkenti Doha'yı ziyareti sırasında bir Amerikan heyetiyle , Afganistan'a yönelik uluslararası yaptırımları ve Amerikan bankalarında dondurulan Afgan fonlarının kaderini görüşecek " dedi.

Mottaki, ABD tarafından Afgan hükümetinin liderlerinin ve yetkililerinin seyahat etmesini engelleyen kara listeyi kaldırmasını isteyeceğini doğruladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, iki ABD'li yetkilinin bu hafta Doha'da bir Taliban heyeti ve Afgan bakanlıklarından "teknokratik uzmanlar" ile görüşeceğini açıklamıştı.

Bakanlık geçen Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Thomas West ile ABD'nin Afganistan'daki Kadın ve Kız Çocukları Hakları ve İnsan Hakları Özel Temsilcisi Rina Amiri'nin Doha'da Taliban heyetiyle bir araya geleceğini bildirdi.

KAYNAK:TEVHİDHABER