Taliban BAE ile Anlaşma İmzaldı

Taliban BAE ile Anlaşma İmzaldı

Taliban'ın Afganistan havaalanlarının güvenliğini kontrol etmek için Emirlik şirketi ile sözleşme imazaladı

Taliban hükümeti bugün (Perşembe), Afganistan havaalanlarının yönetimi için Birleşik Arap Emirlikleri'nin GAAC Holding (GAAC) ile üçüncü ve son büyük sözleşmesini imzalayacağını duyurdu.

ISNA'ya göre, Reuters haber ajansına göre, Afganistan Ulaştırma ve Sivil Havacılık Bakan Yardımcısı Gholam Jalani Popel, Kabil'de düzenlediği basın toplantısında gazetecilere bu sözleşmenin 10 yıl süreyle uygulanacağını söyledi.

Taliban grubunun BAE hükümetine bağlı Gak şirketi ile yer ve güvenlik hizmetleri alanında sözleşmeler imzaladığını da sözlerine ekledi.

Bu anlaşmalar, hiçbir yabancı ülkenin hükümetini resmen tanımadığını ve yaptırımların katı uygulamasının Afgan ekonomisinin dinamizmini engellediğini göz önünde bulundurarak, Taliban'ın dış dünyadan izolasyonunu azaltmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda Abu Dabi'ye, Katar ile nüfuz için diplomatik mücadelesinde bir zafer kazandıracak

GAC genel müdürü ve bölge müdürü Ebrahim Maarif, Kabil'de gazetecilere verdiği demeçte, bunun büyük uluslararası havayollarını Afganistan'a dönmeye teşvik edeceğini söyledi. Bunun önemli bir ilerleme olduğuna inanıyoruz. Bunun istihdam yaratma açısından ekonomik faydalar sağlayacağı için de önemli bir gelişme olduğuna inanıyoruz. dedi

Kaynak:Haber Kaynağı