Taliban: Afganistan'da iki IŞİD lideri Öldürüldü

Taliban: Afganistan'da iki IŞİD lideri Öldürüldü

Taliban'ın bugün yaptığı açıklamda 2 İŞİD liderinin öldürüğü belirttilldi

Taliban hareketi sözcüsü bugün Salı günü yaptığı açıklamada, "IŞİD" terör örgütünün iki üst düzey üyesinin "Taliban" güvenlik güçlerinin geçtiğimiz haftalarda ülkede düzenlediği iki ayrı operasyonda öldürüldüğünü duyurdu.

Taliban hükümet sözcüsü Zabihullah Mücahid, yaptığı açıklamada, hareketin güçlerinin geçen hafta sonu Kabil'de düzenlenen bir baskında IŞİD'in istihbarat ve operasyon şefi Kari Fatih'i öldürdüğünü söyledi .

Mücahid, son birkaç gün içinde kanlı saldırılar planlayan yabancı uyruklular da dahil olmak üzere çok sayıda DAİŞ üyesinin de tutuklandığını sözlerine ekledi.

IŞID Taliban"ın Ağustos 2021'de iktidarı ele geçirmesinden bu yana Afganistan'daki saldırılarını yoğunlaştırdı.

Ocak ayında bir dizi Taliban baskınında sekiz IŞİD savaşçısı öldürüldü ve dokuz kişi daha tutuklandı.

Taliban baskınları, başkentte ve ülkenin batısındaki Nimroz eyaletinde, Kabil Longan Oteli, Pakistan büyükelçiliği ve başkentteki askeri havaalanına saldırılar düzenleyen IŞİD militanlarını hedef aldı.

Uluslararası toplum, "Taliban" hükümetini, iktidarı ele geçirdiğinden beri özellikle kadınlar ve azınlıklarla ilgili olarak hak ve özgürlüklerin kısıtlanması da dahil olmak üzere uyguladığı sert önlemlerden sonra tanımıyor.

Kaynak: TEVHİDHABER