Tahran Valisi: İsyanlar Bitti ve Tahran Gecelerdir Sessiz

Tahran Valisi: İsyanlar Bitti ve Tahran Gecelerdir Sessiz

Tahran Valisi Mohsen Mansouri, ayaklanmaların sona erdiğini ve Tahran'a sükunetin döndüğünü duyurdu ve "son ayaklanmaların ateşine üfleyenlerden" hesap sorma sözü verdi.

Tahran valisi Mohsen Mansouri, "son isyanların sona erdiğini ve Tahran'ın birkaç gecedir sakin ve güvenliğe tanık olduğunu" söyledi.

Aldatılanlarla isyancıları birbirinden ayırıyoruz ve son isyanların ateşine üfleyen ünlülerden hesap sorulacak” dedi.

İsrail gazetesi " Maariv " bugün Perşembe günü, Yahudi kökenli İlham Yakupyan'ın İran'daki "kadın ayaklanmasını" ABD'den koordine ettiğini söyledi.

Dün, Çarşamba günü, İran polis komutanlığı, birimlerinin genç kadın Mahsa Amini'nin ölümünü protesto eden göstericilere "tüm güçleriyle" karşı koyacağı konusunda uyardı .

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kanaani, eş zamanlı olarak, " Amerika'dan ve bazen de Avrupa'dan siyasi liderler, hala soruşturma altında olan acı bir olaydan yararlanarak Farsça konuşan ve İran karşıtı medyayı desteklediklerini" söyledi.

İran Devrim Muhafızları, ülkedeki son ayaklanmalarla ilgili yaptığı açıklamada, "olanların bir komplo ve başarısızlığa mahkûm absürt bir girişim olduğunu" doğruladı ve "düşmanların bundan faydalandığını" belirtti. İran'a karşı hedeflerine ulaşmak için her fırsatı değerllendiriyorlar dedi

Devrim Muhafızları, "Bu komplo, tüm başarısız ve dağınık yetenekleri topladıktan, birleştirdikten, örgütledikten ve eğittikten sonra geliyor" dedi.

Buna karşılık İran Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi , yetkilileri "isyancılarla sıkı bir şekilde ilgilenmeye" yönlendirerek " protestolar ile ülke güvenliğinin bozulması arasında bir ayrım " çağrısında bulundu .

İran son zamanlarda güvenlik güçleri ve siviller arasında ölü ve yaralı bırakan simüle edilmiş gösterilere ve isyanlara tanık oldu. Öte yandan İran'da rejime destek mitingleri düzenlendi .