Suudi Koalisyonu Petrol Tankerine El Koydu

Suudi Koalisyonu Petrol Tankerine El Koydu

Sana'a: Suudi koalisyonu yeni bir yakıt gemisine el koydu ve Hudeyde'ye ulaşmasını engelledi

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Sana'a'daki Yemen Petrol Şirketi, "Suudi koalisyonu yeni bir akaryakıt gemisini gözaltına aldı ve denetlenmesine ve BM giriş izinlerini almasına rağmen Hudeyde limanına ulaşmasını engelledi ve ele geçirilen gemilerin sayısını üç akaryakıt gemisine çıkardı. "

Şirketten yapılan açıklamada, koalisyonun "Lady Sarah" adlı gaz gemisini Cibuti'de incelemesine ve Birleşmiş Milletler Doğrulama ve Denetim Mekanizması (UNIVM) izinlerini almasına rağmen Yemen'in batısındaki Hudeyde limanına ulaşmasını engellediği belirtildi. .

Açıklamada ayrıca, bu bariz ihlallerin insani ve ekonomik sonuçlarından saldırgan koalisyon güçleriyle birlikte Birleşmiş Milletler sorumlu tutuldu.

Şirketin, saldırgan koalisyonu tarafından gemileri alıkoyma noktasına ve korsanlık yerine yönlendirdiği için, Birleşmiş Milletler'i akaryakıt gemilerinde korsanlıkta saldırganlık koalisyonunun bir ortağı olarak görmesi dikkat çekicidir.

Yemen Petrol Şirketi'nin açıkladığına göre, 13 Eylül'de Suudi koalisyonunun "Rudubi" benzin gemisine el koyması dikkat çekici.

Öte yandan, Ekim ayı başlarında Yemen silahlı kuvvetleri, BAE ve Suudi Arabistan'da faaliyet gösteren petrol şirketlerine durumlarını düzenleme ve "Saldırganlık İttifakı" ülkeleri ateşkese bağlı kalmadıkça ayrılma fırsatı verdi. .

Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Saree şunları ekledi: "Silahlı kuvvetlerimiz, Yemen halkımızı kaynaklarından mahrum bırakmakta ısrar ederse , Suudi Arabistan ve BAE'nin bu kaynakları kullanmasına izin vermeyeceğiz dedi

Yemen'deki Yüksek Siyasi Konsey ise tehlikeye maruz kalmamak için denizcilik şirketlerini saldırgan ülkelerdeki petrol şirketlerine yönelmemeleri konusunda uyardı.

Yemen silahlı kuvvetleri, saldırgan ülkelerin havalimanlarını, limanlarını ve petrol şirketlerini menziline sokacaklarını belirterek, "Saldırganlık ve kuşatma devam ederse silahlı kuvvetlerimiz boş durmayacaktır" dedi.

Sanaa ile Suudi koalisyonu arasındaki ateşkesin 2 Ekim'de sona ermesine rağmen henüz yenilenmemiş olması dikkat çekiyor .