"Suudi koalisyon tarihin çöplüğüne atılacaktır"

"Suudi koalisyon tarihin çöplüğüne atılacaktır"

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Savunma Bakanı, eğer Suudi koalisyonu sonu belirsiz bir yolda ilerlemeye devam ederse, bu koalisyonun tarihin çöplüğüne atılacağını söyledi.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Savunma Bakanı Muhammad Nasır el-Atıfi, Pazartesi günü el-Cevf eyaletinin operasyon cephelerini ziyaret etti.

Yemen Savunma Bakanı şu ifadelerde bulundu: 'Bugün Yemen silahlı kuvvetleri, her zamankinden daha fazla, stratejik ve caydırıcı silah gücünün tüm faktörlerine sahiptir. İşgalci koalisyonu Yemen'e karşı savaşın ve Yemen halkına uygulanan acımasız kuşatmanın devam etmesi konusunda uyarıyoruz.

Düşmanlar sonu belirsiz bir yolda ilerlemeye devam ederlerse, sonunda yenilecek ve tarihin çöplüğüne atılacaklardır.

Yemen topraklarına uzanan her el kesilecektir. Suudi düşmanı el-Cevf eyaletinin kendi topraklarına katıldığını düşündüğü an sona erdi. El-Cevf'i Yemen coğrafyasına geri döndüren, Yemen'in tüm topraklarını da geri alabilir. Yemen'in tüm toprakları üzerinde ulusal egemenlik konusu tartışılamaz bir meseledir.'

Dün Yemen parlamentosu da bir bildiri yayınlayarak, işgalci Suudi-BAE koalisyonunun bu ülkede ateşkes anlaşmasını kötüye kullanmasını eleştirdi ve şunları vurguladı. 'Ateşkesin amacı iyi niyeti kanıtlamak ve bu ülkeye ve bölge ülkelerine güvenlik ve istikrar getirecek şekilde Yemen krizine kapsamlı ve adil bir çözüm başlatmaktı.'

BM'nin Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg, 2 Haziran'da Yemen'deki çatışan tarafların ateşkesi daha önce olduğu gibi aynı şartlarda iki ay daha (2 Ağustos) uzatma konusunda anlaştıklarını açıkladı.

Suudi-BAE koalisyonunun San'a liderlerinin ateşkesi uzatmayı kabul etmesi konusunda fazla seçeneği yoktur ve San'a, bu ateşkesin mevcut haliyle uzatılmasına tamamen karşıdır.

BM'nin Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, bu ateşkesin uzatılması gerektiğine ve bu ateşkesin tam olarak uygulanmasındaki bazı eksikliklere değindi.(Ajanslar)