Suudi Koalisyon Anlaşmalara Uymuyor

Suudi Koalisyon Anlaşmalara Uymuyor

Saldırgan Arap koalisyonunun Yemen yakıtı taşıyan bir gemiye el koydu

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Yemen Ulusal Petrol Şirketi, Arap saldırgan koalisyonu tarafından bu ülkede yakıt taşıyan bir gemiye el konulduğunu duyurdu.

Isna'ya göre, Al-Masirah ağından alıntı yapan Yemen Ulusal Petrol Şirketi'nin sözcüsü Essam Al-Mutawakkul, Suudi Arabistan liderliğindeki saldırgan Arap koalisyonunun, Hudeyde yolunda dizel yakıt taşıyan "Altın Kartal" gemisine el koyduğunu duyurdu.

Bu bağlamda söz konusu gemiye BM geçiş iznine rağmen saldırgan Arap koalisyonu tarafından el konulduğunu söyledi.

Yemen Petrol Şirketi sözcüsü ayrıca şunları da vurguladı: Bu gemiye el konulması, saldırganların diğer ihlalleri ve keyfi eylemleri listesine eklendi ve bu eylemler Birleşmiş Milletler ve temsilcisinin sessizliğinin gölgesinde yürütülüyor ded,

Yemen'deki insani ateşkes döneminde, Suudi koalisyon güçleri dizel gemisi "Daytona" ve Birleşmiş Milletler'den de izin almış benzin taşıyan "Kaiser" gemisi ve dizel gemisi "Sealander Sapphire" de dahil olmak üzere çok sayıda gemiye el koydu.

Ateşkes döneminde, Yemen Yüksek Siyasi Konseyi, diğer tarafın ateşkes şartlarına uyması gerektiğini vurguladı ve Yemen halkının ihtiyaçlarını karşılamak için petrol ürünleri taşıyan gemilerin ülke limanlarına girmesine izin vermelerini istedi. .

Suudi koalisyonu ile Sana hükümeti arasında 2 Nisan'da Birleşmiş Milletler gözetiminde iki aylık bir süre için kurulan insani ateşkes, şimdiye kadar iki kez uzatıldı.