Reuters: Suudi - İsrail Anlaşması Müzakerelerinde Filistin Öncelik Değil

Reuters: Suudi - İsrail Anlaşması Müzakerelerinde Filistin Öncelik Değil

Bilgili kaynaklar Reuters'a, Suudi Arabistan ile işgalci varlık arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin Riyad'ın Washington'la gerçekleştirmeye çalıştığı bir savunma anlaşmasına bağlı olduğunu Filistin meselesinin ikinci planda olduğunu açıkladı.

Suudi Arabistan ile İsrail arasındaki ilişkileri normalleştirmeye yönelik bir anlaşmaya varılmasına ilişkin görüşmelere aşina olan ve isminin gizli kalmasını isteyen bölgesel kaynaklar, Suudi Arabistan'ın, İsrail ile ilişkileri normalleştirme karşılığında ABD'yi kendisini savunmaya zorunlu kılan bir askeri anlaşmaya varmaya kararlı olduğunu bildirdi. Kaynaklar İsrail, Filistinlilere bağımsız bir devlet kurmak için önemli tavizler vermesi konusunun 2. Planda olduğunu belirtti

Reuters'in bahsettiği üç kaynak, Filistinlilerin işgal tarafından dayatılan bazı kısıtlamaları hafifletebileceğini belirterek, bu tür hamlelerin "bağımsız bir Filistin devleti" kurma isteklerini karşılamayacağını vurguladı.

Görüşmelere aşina olan kaynaklar Suudi Arabistan'ın Filistin meselesinde diğer Arap ülkeleri gibi düşündüğünü Filistinlilerin "kendileri için bağımsız bir devlet" kurma yönündeki temel talebinin Suudi Arabistan için ikinci planda kalacağını belirtti.

Kaynak: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı