Suudi Büyükelçi Tepkilerden  Çekindiği İçin Aksa'yı Ziyaret Etmedi

Suudi Büyükelçi Tepkilerden Çekindiği İçin Aksa'yı Ziyaret Etmedi

Siyonist İsrail medyası, Suudi Büyükelçi Nayef Al-Sudairi'nin Mescid-i Aksa ziyaretini iptal etme kararını yorumlayarak, "ziyaretin eleştirilerini ve beklenen yansımalarının hissettiğini" söyledi.

Filistin Yönetimi Büyükelçisi Nayef Al-Sudairi başkanlığındaki Suudi heyeti, Suudi heyetinin Filistin topraklarına yaptığı ilk ziyaret kapsamında dün çarşamba günü yapılması planlanan Mescid-i Aksa ziyaretini iptal etti.

İsrail medyası bu konuya ilişkin şu yorumu yaptı: “Suudi Arabistan'ın Filistin Yönetimi büyükelçisi, Mescid-i Aksa ziyaretini iptal etti, çünkü özellikle ziyaretin duyurulmasının tepkilerle karşılanması nedeniyle eleştirileri hissetmiş ve ziyaretin yansımalarını beklemişti. Bazıları bunun İsrail ile normalleşmenin bir işareti olduğunu düşünerek ziyaretin iptali çağrısında bulundu.”

İsrail medyası daha önce, Suudi Arabistan'ın, uranyumu zenginleştirmek için "İsrail'in onayını almak, barışçıl amaçlarla bir nükleer reaktör inşa etmek, Riyad ile Washington arasında bir savunma ittifakı kurmak da dahil olmak üzere" ilişkilerin normalleşmesi için şartlar sunduğunu açıklamıştı. İsrail medyası bu isteklerin kabul edilmesi mümkün değil diyerek Suudi Arabistan'a tepki göstermişti.

Kaynak: TEVHİDHABER