Suudi Arabistan'ın Yemen'in Hacca Kentine Saldırdı

Suudi Arabistan'ın Yemen'in Hacca Kentine Saldırdı

Suudi Arabistan'ın Yemen'in Hacca kentine düzenlediği hava saldırısında çok sayıda kişi öldü, yaralandı

TERCÜME HABER /TEVHİDHDABER

24 saatten kısa bir süre içinde, Suudi koalisyonu Yemen'deki yerleşim bölgelerini hedef alarak ikinci kez sivilleri öldürdü.

Al-Masirah'a göre, Suudi koalisyon savaşçıları Pazar akşamı Hacca eyaletinin Abs şehrinde bir vatandaşın evini bombaladı. Hava saldırılarında en az bir kadın öldü, çoğu kadın ve çocuk sekiz kişi yaralandı.

Pazar akşamı, Suudi koalisyonu Hacca eyaletine bağlı Harz şehrini 26 kez ve Marib eyaletine bağlı Al-Juba şehrini iki kez bombaladı.

Suudi topçuları, dün gece Saada ilinin Bakim ilçesindeki Al-Qahar bölgesini de hedef alarak en az dokuz Yemenli kadını yaraladı.

Bu arada, el-Masirah'a göre, el-Hudaidah'daki İrtibat Subayları Operasyon Odası, son 24 saat içinde Suudi koalisyonunun el-Hudaidah eyaletinde 163 kez ateşkes anlaşmasını ihlal ettiğini söyledi.

Suudi Arabistan, Mart 2015'te bazı müttefik devletleriyle işbirliği içinde ve ABD ile birkaç Batılı devletin silah ve lojistik desteğiyle güney komşusuna karşı yıkıcı bir askeri saldırı başlattı.

Amaç, eski Riyad destekli rejimi yeniden iktidara getirmek ve Yemen'de etkin bir hükümetin yokluğunda devlet işlerini yürüten halkçı Ensarullah hareketini ezmek

Kaynak:Haber Kaynağı