Suudi Arabistan Yemen'de Yaklaşık 14.000 Kadın ve Çocuk Öldürdü

Suudi Arabistan Yemen'de Yaklaşık 14.000 Kadın ve Çocuk Öldürdü

Merkezi Sana'a'da bulunan Kadın ve Çocuk Hakları Örgütü, Suudi koalisyonunun Yemen'e yönelik sekiz yıllık saldırganlığı sırasında 13.473'ten fazla Yemenli çocuk ve kadının öldüğünü ve yaralandığını kaydetti.

Sebanet haber ajansına göre, Yemenli kadın ve çocuk hakları örgütü "Intisaf", dün Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın saldırıları sonucunda, Yemenli çocuk ve kadınların öldürüldüğünü bildirdi.

Bu açıklamada Birleşmiş Milletler'in tüm kanun ve tüzüklerinin Yemen'de ihlal edildiği ve BM’nin Yemenli kadın ve çocukların haklarının bir nebze olsun korunmasında hiçbir rolü olmadığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, hayatını kaybeden kadın ve çocuk sayısının 2 bin 436 kadın ve 3 bin 876 çocuk olmak üzere 6 bin 312'ye, yaralanan kadın ve çocuk sayısının 2 bin 862 kadın ve 4 bin 263 olmak üzere 7 bin 125'e ulaştığını sözlerine ekledi.

Aralarında Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF'in de bulunduğu Birleşmiş Milletler'e bağlı kuruluşlar, saldırganların Yemen'e yönelik devam eden saldırıları nedeniyle bu ülke halkının son yüzyılda eşi görülmemiş bir kıtlık ve insani felaketle karşı karşıya olduğu konusunda defalarca uyarılarda bulundu. (Ajanslar)