Suudi Arabistan ve İran Dışişleri Bakanları Bir Araya Geliyor

Suudi Arabistan ve İran Dışişleri Bakanları Bir Araya Geliyor

Suudi Arabistan ve İran dışişleri bakanları, yedi yıldan uzun bir aradan sonra türünün ilk resmi toplantısında yarın Pekin'de bir araya geliyor

İranlı bir yetkili ve Suudilere ait bir gazete, Suudi Arabistan ve İran dışişleri bakanlarının Perşembe günü Pekin'de bir araya geleceğini söyledi.


Suudi Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Farhan Al Saud ile İranlı mevkidaşı Hüseyin Amir Abdullahian arasındaki görüşme, yedi yılı aşkın bir süredir türünün ilk resmi toplantısı olacak.
Orta Doğu'daki çatışmaları körükleyen yıllarca süren düşmanlığın ardından Tahran ve Riyad, geçen ay Çin'in kolaylaştırdığı bir anlaşma uyarınca diplomatik anlaşmazlıklarına son verme ve büyükelçiliklerini yeniden açma konusunda anlaştılar.


Üst düzey bir İranlı yetkili Reuters'e verdiği demeçte, "İki baş elçi 6 Nisan'da Pekin'de görüşmeyi kabul etti çünkü Çin anlaşmayı kolaylaştırdı."
Suudi Arabistan'a ait Al-Sharq Al-Awsat gazetesi, Riyad'da adı açıklanmayan bir kaynağın, toplantı yeri olarak Çin'i seçmenin "Pekin'in bir anlaşmaya varma ve iki ülke arasındaki iletişimi kolaylaştırmadaki olumlu rolünün bir uzantısı" olduğunu söylediğini aktardı. "

Çin'in Tahran ile Riyad arasında bir yumuşama sağlamak için gizlice oynadığı rol, ABD'nin önüne taş koydu

KAYNAK: TEVHİDHABER