Suudi Arabistan Sınırında Çatışma Çıktı

Suudi Arabistan Sınırında Çatışma Çıktı

Suudi Arabistan sınırında hükümet güçleri ile Husiler arasında çıkan çatışmalar... Son üç günde 32 asker öldü, 100 asker yaralandı.

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

Dubai (AFP) - Askeri kaynaklar Salı günü yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan sınırına yakın Yemen'in kuzeyinde son üç günde en az 32 askerin öldüğünü ve 100'den fazla kişinin de yaralandığını söyledi.

Yemen, hükümet güçleri ile ülkenin kuzey ve batısındaki geniş alanların yanı sıra başkent Sanaa'nın kontrolünü ele geçiren Husiler arasında 2014 yılından bu yana sürekli bir savaşa tanık oluyor. Suudi liderliğindeki bir askeri koalisyon, 2015 itibariyle hükümet güçlerini desteklemek için savaşa müdahale etti.

Askeri kaynaklar AFP'ye verdiği demeçte, son üç gün içinde, Cumartesi günü Hacca eyaletinin Haradh bölgesine düzenlenen saldırıda dördü subay olmak üzere 32 hükümet askerinin öldüğünü doğruladı.

Öte yandan Husiler, Saba haber ajansı aracılığıyla Pazartesi akşamı "Hacjah Valiliği'ne dokuz baskın" yapıldığını bildirdi.

BAE tarafından eğitilen hükümete Yemen kuvvetleri Yemen'deki bölgeleri kaybettikten sonra BAE Yemenli Husiler tarafından başlatılan üç balistik füze ve drone saldırısına maruz kaldı.

Bu kapsamda ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Kenneth McKenzie, şu anda BAE'yi ziyaret ediyor.