Suudi Arabistan İsrail'e Resmen Uçuş  İzini  Verdi

Suudi Arabistan İsrail'e Resmen Uçuş İzini Verdi

Suudi Arabistan, İsrail hava sahasının kendi hava sahasını kullanmasına resmen izin verdi

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Aireychelles, Seyşeller Cumhuriyeti'ndeki Tel Aviv ile Mahe arasındaki uçuş rotasını işletirken Suudi hava sahası üzerinden uçmak için Suudi sivil havacılık otoritelerinden resmi onay aldığını duyurdu.

Ve siyonist I24 kanalı, turizm ve seyahat konularında uzmanlaşmış Passport News web sitesinden alıntı yaparak, ilk uçuşun bugün Çarşamba günü Ben Gurion Havalimanı'ndan kalktığını ve Seyşeller Cumhuriyeti'ne giderken Ürdün ve Suudi hava sahasını geçtiğini bildirdi. Afrika'da Hint Okyanusu'nda bulunan bir ada ülkesi.Birkaç adadan oluşurken, bugüne kadar uluslararası sular üzerinde dolaylı bir yoldan ve optimalin altında bir irtifada uçmak zorunda kaldı.

İbrani medyası, Air Seychelles'in, Seyşeller Cumhuriyeti'ndeki Tel Aviv ve Mahe arasında haftada üç kez direkt uçuş gerçekleştirdiğini ve Airbus A320neo uçağını kullanarak diğer adalara uçuşları birbirine bağladığını ve uçuşun 6 saat 20 dakika sürdüğünü belirtti.

Ve İbranice Reshet Kan kanalı, bu akşam Çarşamba günü, Suudi Arabistan Krallığı'nın İsrail hava sahasını kullanmaları ve Suudi Arabistan'a ve çeşitli noktalara giderken hava sahasını kullanmaları için resmi izin verdiğini bildirdi.

Kanala göre, İsrailli şirketler bu karardan birkaç gün önce izin talebinde bulunmalarının ardından bilgilendirildi.

Bunun özellikle Asya ülkelerine olan uçuşların süresini önemli ölçüde azaltacağını belirten kanal, Suudi Arabistan'ın haftalar önce ABD Başkanı Joe Biden'in ziyareti sırasında tüm havayollarının hava sahasını kullanmasına izin vereceğini duyurmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı