Suudi Arabistan  İsrail'den Gelecek Turistler İçin  Kumarhane Şehri İnşa Edecek

Suudi Arabistan İsrail'den Gelecek Turistler İçin Kumarhane Şehri İnşa Edecek

Siyonist gazetesi: Suudi Arabistan, İsraillilerin Tiran ve Sanafir'de tatil yapmasına izin verecek

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Bir İsrail ekonomi gazetesi, Suudi Arabistan'ın "İsrailli turistlere açık" oteller ve kumarhaneler inşa ederek Kızıldeniz'deki Tiran ve Sanafir adalarını turizm merkezlerine dönüştürmeyi planladığını iddia etti.

Globes'un haberinde Suudi Arabistan'ın İsraillilerin 2016'da Mısır'dan satın aldığı iki adada tatil yapmasına izin vereceğini ve iki adayı Mısır'a bağlayacak bir köprü inşa etmeyi planladığını, böylece Sina'dan gelen İsrailli turistlerin Yarımada tatil yapması sağlanacak

Globes, iyi bilgi sahibi olarak nitelendirdiği siyasi kaynaklara dayanarak, Tiran ve Sanafir adalarının İsrailli turistlere açılmasının Suudi Arabistan'ın İsrail'e yakınlaşma adımlarını teşvik etme arzusunu gösterdiğini, ancak "bu vizyonun kademeli olarak ve yollarla gerçekleştirileceğini" belirtti.

İsrail, iki adanın mülkiyetinin devrinin Mısır ile yapılan ve iki adaya ABD liderliğindeki çok uluslu bir gücün konuşlandırılmasını öngören barış anlaşmasını ihlal etmemesini talep etmişti.

Tiran ve Sanafir adaları, Kızıldeniz'in sularında yaklaşık 4 kilometre uzaklıktadır ve Akabe Körfezi'ne, Ürdün'ün Akabe limanına ve İsrail Eilat'a girişi kontrol eder.

Mısır'a Taba havaalanından veya Şarm El-Şeyh'ten giriş yapan İsrail pasaportu sahiplerinin gelecekte iki adada Suudi şirketlerinin işlettiği otel ve kumarhanelerde vakit geçirmesi bekleniyor.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi de Tiran ve Sanafir adalarının egemenliğinin Suudi Arabistan’a geçmesini öngören Kızıldeniz Sınır Anlaşması'nı 24 Haziran 2017’de onaylamıştı.