Suudi Arabistan , İran Ve Rusya'dan ABD'yi Kızdıracak Adım

Suudi Arabistan , İran Ve Rusya'dan ABD'yi Kızdıracak Adım

Rusya, İran üzerinden Suudi Arabistan'a ilk ticari treni gönderdi

İRAN İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı'nın ( IRNA ) haberine göre, ticari mal taşıyan ilk Rus treni, İran topraklarından geçen türünün ilk örneği olan bir yolculukla Suudi Arabistan Krallığı'na gitmek üzere İran'a ulaştı .

IRNA , transit kargonun Cumartesi günü Türkmenistan ile İncheh-Boroun sınır kapısından İran'a girdiğini ve Suudi Arabistan'a gönderilmek üzere güneydeki Bandar Abbas'a doğru yola çıktığını açıkladı.

Ajans, Golestan Eyaleti Gümrük İşleri Genel Müdürü Şehriyar Şehriari'nin trenin 36 konteyner içerdiğini ve Uluslararası Kuzey-Güney Taşımacılık Koridoru'nun (INSTC) bir parçası olarak İran'dan geçtiğini söylediğini aktardı .

Bu rotanın teslimat sürelerini birkaç gün kısaltacağına dikkat çekti.

Gümrük tarifelerini normal tutarların neredeyse yarısına düşürürken aynı zamanda Rus mallarının Suudi Arabistan'a ihraç edilmesine de olanak tanıyacak.

Rus Sputnik haber ajansına göre, 21 Haziran'da Kuzey-Güney Ulaştırma Koridoru'nun bir parçası olarak Kazakistan, Türkmenistan ve İran üzerinden Suudi Arabistan'a giden bir konteyner treni Rus Çelyabinsk yük istasyonundan yola çıktı .

Rusya'nın Riyad büyükelçisi, Şubat ortasında Sputnik'e verdiği röportajda ülkesi ile Suudi Arabistan'ın ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarmayı planladıklarını belirterek, ikili ticari ve ekonomik ilişkilerin olumlu dinamiklerle karakterize olduğunu ekledi . İki ülke arasındaki ticaret hacminin 1,6 milyar doları bulduğunu kaydetti.

KAYNAK:TEVHİDHABER