Suudi Arabistan: Görüşüyoruz

Suudi Arabistan: Görüşüyoruz

Suudi Arabistan’ın Yemen Büyükelçisi Muhammed el-Caber, ülkesinin, Yemen’deki Ensarullah hareketi ile ilişkilere sahip olduğunu doğruladı.

Aden'den dönüş yolculuğu sırasında Fransız Basın Ajansı'na konuşan Suudi büyükelçisi, ülkesinin, Ensarullah hareketi de dahil olmak üzere Yemen'deki tüm taraflarla ilişkileri olduğunu söyledi.

El-Caber, "Suudi Arabistan'ın Husiler de dahil olmak üzere tüm Yemenlilerle olan ilişkisi göz önüne alındığında, tüm tarafları masaya oturmaya ve sorunları tartışmaya ikna etmek için etkimizi kullandık" dedi.

Suudi büyükelçisi, Sana'daki son görüşmelerinin, bir anlaşma ile sonuçlanmadığını sözlerine ekledi. El-Caber, sorunu, Yemenli taraflar arasındaki bir çatışmayla sınırlı tutmaya ve Riyad’ı arabulucu olarak göstermeye çalışırken, Sana kanadı bunu reddedip, Riyad ile doğrudan diyalog konusunda ısrar ediyor.

Al Caber, Yemen'deki savaşın taraflarının sekiz yıl önce patlak veren yıkıcı savaşı sona erdirme konusunda "ciddi" olduklarını, ancak doğrudan görüşmelerin ne zaman gerçekleşeceğini tahmin etmenin imkansız olduğunu söyledi.

Sana, Suudi Arabistan'ın çatışmanın bir tarafı olduğunu söylerken, Al Jaber, Riyad'ın kendisini bir arabulucu olarak gördüğünü belirtti. Al Jaber, Ekim ayında resmen sona eren ateşkesi "istikrara kavuşturma" çabalarının bir parçası olarak Nisan ayı sonunda Sana'ya gitti.

Birleşmiş Milletler raporlarına göre, Krallık, dokuz yıldır ülkeyi dünyanın en kötü insani krizine sokan askeri koalisyona öncülük ediyor.

KHA