Suud  Hamas Temsilcisi Muhammed el-Hudari'yi Serbest Bıraktı

Suud Hamas Temsilcisi Muhammed el-Hudari'yi Serbest Bıraktı

Suudi Arabistan, Hamas temsilcisi Muhammed el-Hudari'yi serbest bırakıp Ürdün'e sınır dışı etti

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Çarşamba günü, Suudi yetkililer "Hamas" hareketinin krallıktaki temsilcisi "Muhammed el-Hudari'yi " serbest bıraktı ve Ürdün'e sınır dışı etti.

Hamas siyasi bürosunun bir üyesi olan Izzat al-Rishq, Twitter'da şunları yazdı: "Suudi yetkililer eski Hamas temsilcisi Dr. Muhammed el-Khudari'yi serbest bıraktı ve şimdi Amman'a giden uçakta." dedi.

Al-Rishq, uçaktayken Al-Khudari ile konuştuğunu, moralinin yüksek olduğunu ve diğer tutukluların serbest bırakılmasını umduğunu belirtti.
Birkaç gün önce çeşitli medya kaynakları, Suudi Arabistan'ın daha önce 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Al-Khudari'yi serbest bırakmaya hazırlandığını, daha sonra Hamas ve siyasi liderin çabalarıyla cezanın 6 yıla indirildiğini söyledi.

Hamas" liderinin "El-Khudari"yi almak ve Ürdün makamlarıyla onunla ilgili prosedürleri tamamlamak için Ürdün'e gitmesi bekleniyor.

Eylül 2019'da Hamas, Suudi yetkililerin, bazıları Ürdün vatandaşlığına sahip düzinelerce Filistinliyi hedef alan bir kampanya kapsamında 84 yaşındaki Al-Khudari ve oğlu Hani'yi tutukladığını duyurdu.

Ağustos 2021'de Suudi Ceza Mahkemesi, Al-Khudari'yi 69 Ürdünlü ve Filistinli arasında direnişi desteklemekten beraattan 22 yıla kadar değişen 15 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Aralık 2021'de Suudi Temyiz Mahkemesi Al-Khudari'nin hapis cezasını 3 yıla indirdi.