Suud ABD'nin Tehditlerine Cevap  Verdi

Suud ABD'nin Tehditlerine Cevap Verdi

ABD tehditlerinden sonra bin Salman, Suudi Arabistan'ın askeri ihtiyaçlarda kendi kendine yeterlilik aradığını duyurdu

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman Salı günü yaptığı açıklamada, Krallığın askeri ihtiyacının %50'sini üretmeyi ve bu alanda kendi kendine yeterliliği sağlamayı hedeflediğini duyurdu.

Resmi Suudi Basın Ajansı "SPA"ya göre, Bin Salman'ın açıklaması, Savunma Bakanı Prens Khaled bin Salman ve bakanlığın liderleriyle Cidde'deki Savunma Bakanlığı karargahında yaptığı görüşmeden sonra geldi.

Veliaht Prens, "Savunma Bakanlığı adamlarının samimi çabalarına ve Bakanlığın kalkınma programının uygulanmasıyla elde ettiği büyük ilerlemeye ve askeri sanayilerin iç kendi kendine yeterliliğinin 2. %15'e", yakında "%50'ye ulaşacağını" umuyoruz dedi.

Suudi Veliaht Prensi'nin açıklamaları, ABD Başkanı Joe Biden'ın geçen hafta "OPEC +" grubunun petrol üretimini günde iki milyon varil azaltma kararına atıfta bulunarak Suudi Arabistan'a "Rusya ile yaptıklarının sonuçları" sözü vermesiyle aynı zamana denk geldi. .

CNN'e verdiği röportajda Biden, Suudi Arabistan ziyaretinin petrol nedeniyle olmadığını belirterek, "Senato ve Temsilciler Meclisi geri döndüğünde, Rusya'ya yaptıklarının bazı sonuçları olacak. " demişti