Suriye'den  Ukrayna Kararı

Suriye'den Ukrayna Kararı

Suriye, Ukrayna ile diplomatik ilişkilerini kestiğini duyurdu

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Bugün Çarşamba günü Suriye, "karşılıklılık ilkesine uygun olarak" ve Ukrayna hükümetinin bu konudaki kararına cevaben Ukrayna ile diplomatik ilişkilerini kesmeye karar verdi.

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı'ndan resmi bir kaynak, Suriye'nin "karşılıklılık ilkesine uygun olarak" Ukrayna ile diplomatik ilişkileri kesmeye karar verdiğini doğruladı.

Kaynak, "Suriye devleti, Ukrayna hükümetinin, 2018'den bu yana, Kiev'deki Suriye büyükelçiliğinde çalışan Suriyeli diplomatların ikamet vizelerini yenilemeyi reddettiği ve görevlerini yerine getirmelerini engellediği için Suriye ile ilişkilerini fiilen kestiğini hatırlatıyor. "

O dönemde, Ukrayna hükümetinin düşmanca tavırları ve ABD ve Batı'nın Suriye'ye ve dünyaya yönelik politikalarına tamamen ve körü körüne bağımlılığı nedeniyle büyükelçilik askıya alındı.

Geçtiğimiz Haziran ayında Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Şam'ın Donetsk ve Lugansk cumhuriyetlerini tanımasına yanıt olarak, konsolosluk ilişkilerini kesmeden Suriye ile diplomatik ilişkileri kestiğini duyurdu .

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı da Suriye'ye ticaret ambargosu ve yaptırımlar uygulamaya başladığını duyurdu.

29 Haziran'da Suriye Dışişleri Bakanlığı, Lugansk ve Donetsk Halk Cumhuriyetlerinin bağımsızlığını ve egemenliğini tanıdığını duyurdu.

Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan o gün yapılan açıklamada, "Suriye Arap Cumhuriyeti, ortak irade ve her alanda ilişki kurma arzusunu etkileyerek, Lugansk Halk Cumhuriyeti ve Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını ve egemenliğini tanımaya karar vermiştir. " denildi