Suriye Ordusu ile Amerikan Güçleri Çatıştı

Suriye Ordusu ile Amerikan Güçleri Çatıştı

Kamışlı'nın güneyinde Suriye ordusu ile Amerikan güçleri arasında çatışma çıktı.

Suriye devlet televizyonu, Kamışlı'nın güney banliyölerinde Amerikan güçlerinin helikopterle düzenlediği hava saldırısının ardından çıkan çatışmalarda bir kişinin öldüğünü bildirdi.

Isna'nın haberine göre, Suriye devlet televizyonu bugün (Perşembe) Amerikan güçlerinin Kamışlı'nın güney banliyölerinde düzenlediği heliburn operasyonu sonrasında çıkan çatışmalarda bir kişinin öldüğünü duyurdu.

Resmi Suriye haber ajansı (SANA) daha önce, Suriye ordusuna ait bir kontrol noktasının, Kamışlı'nın banliyölerindeki Al-Salahiya köyüne girmek isteyen Amerikan kuvvetleri konvoyunun geçişini engellediğini ve Suriye ordusunun onları sınır dışı ettiğini bildirdi.

Bazı yerel kaynaklar ayrıca Al-Mayadeen'e bu konvoyun altı Amerikan zırhlı aracı ile Suriye Demokratik Güçlerine (PKK) ait bir araçtan oluştuğunu söyledi.

Bu kaynaklara göre, Amerikan konvoyu Suriye ordusunun kontrol noktasında durduğu sırada, Amerikan ordusuna ait çok sayıda helikopter de bölge semalarında uçtu.

Sputnik haber ajansı, Amerikan güçlerinin Suriye ordusunun kontrolündeki Al-Salahiya köyüne heliburn operasyonunun ardından Kamışlı'nın güneyinde Suriye ordusu ile Amerikan güçleri arasında çatışmaların başladığını duyurdu.

El Mayadin kaynakları da bu çatışmalarda Kamışlı'nın doğu banliyölerindeki Tuymin köyünde yaşayan Rakan Ebu Hail'in öldürüldüğünü ve Amerikan güçlerinin Ebu Hail'i ağırlayan aileyi ve köy sakinlerini tutukladığını bildirdi. .

El-Mayadeen'e göre, helikopter yakma operasyonunda yaklaşık 50 Amerikan askeri hazır bulundu ve köye girdi.