Sudan'da Son Gelişmeler

Sudan'da Son Gelişmeler

Sudan'daki çatışmalarda ölü sayısı 958'e yükseldi

Sudan Doktorlar Sendikası Pazar günü yaptığı açıklamada, ordu ile Hızlı Destek Güçleri arasında Nisan ortasından bu yana çıkan çatışmalarda ölen sivil sayısının 958'e yükseldiğini duyurdu.

Sendika (sivil toplum kuruluşu) Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Çatışmaların başlangıcından bu yana sivil kayıpların sayısı 958 ölü ve 4 bin 746 yaralıya yükseldi" dedi.

Silahlı kuvvetler ile Hızlı Destek Güçleri arasında elli dokuzuncu gündür çatışmaların devam ettiğini vurguladı.

"Çatışmaların daha fazla kurbanın başkent (Hartum) ve bölgelere hapsolmasına neden olduğunu" belirterek, "ülkedeki hareket zorluğu ve güvenlik durumu nedeniyle hastanelere ulaşamadı" dedi.

Sendika tarafından açıklanan son istatistik, 3.721 yaralanmaya ek olarak sivil ölü sayısının 866'ya ulaştığı 28 Mayıs'a aitti.

Tıbbi Sendika, El Geneina (Batı Darfur) kentindeki durumla ilgili olarak, "savaşta çocuklar, kadınlar ve yaşlılar da dahil olmak üzere çok sayıda can kaybıyla sonuçlandı" dedi.

Sendika, El Geneina'daki durumu "felaket ve şimdiye kadarki en kötü" olarak nitelendirerek, "hastaneler hizmet dışı olduğu ve iletişim kesildiği için şehirdeki kurbanları saymanın tamamen imkansız olduğunu" kaydetti.

KAYNAK:TEVHİDHABER