Sudan'da  Meydana Gelen Olaylarda Mossad Parmağı

Sudan'da Meydana Gelen Olaylarda Mossad Parmağı

Mossad'ın Sudan'daki olaylara tepkisi/İsrail ile çatışan tarafların temsilcilerinin temasları

Siyonist istihbarat teşkilatı (Mossad), Sudan'daki güncel olaylara tepki gösterdi.

İbranice internet sitesi Intelli Times'ın haberine göre Mossad, Sudan'da yaşananların bir iç iktidar çatışması olduğunu ve İsrail ile ilişkileri asla etkilemeyeceğini belirtti.

İsrail medyası da bugün Pazar günü, İsrail'in Sudan'daki çatışmaların taraflarıyla (Abdul Fattah al-Barhan liderliğindeki ordu kuvvetleri ve Muhammed Hamdan Daghlo liderliğindeki hızlı mukabele güçleri) "barış" tesis etmeyi amaçlayan temaslara katıldığını duyurdu.

Wynet'in (Yediot Aharonot) bildirdiğine göre, İsrail Dışişleri Bakanlığı Sudan'daki yoğun çatışmanın tarafları arasındaki müzakerelere katılıyor ve yatıştırıcı mesajlar vermeye çalışıyor.

Bu konuda Yisrael Hum, El-Barhan ve Hamidti'nin temsilcilerinin İsrail ile temas kurduğunu bildirdi.

Bu gazete şunları ekledi: İsrailli temsilciler, Sudan'da çatışan taraflardan aşırı şiddete son vermelerini ve barışı yeniden tesis etmeye çalışmalarını istedi.

Bu gazete şöyle devam etti: İsrail ile Sudan arasındaki barış anlaşmasının nihai imzasının ertelenmesi bekleniyor.

Söz konusu gazetenin haberine göre İsrail hükümeti, Sudan'daki çatışmalar sona ermeden İsrail ile Sudan arasında tam bir barış anlaşması imzalamanın mümkün olmadığı sonucuna vardı.

Amerika, Sudan'daki çatışmaları da durdurmaya çalışıyor. Reuters haber ajansı, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir kaynağın ABD'nin Sudan'daki şiddetin düzeyi konusunda çok endişeli olduğunu ve ABD Dışişleri Bakanı'nın bu konuda ülkelerle temasa geçtiğini aktardığını aktardı.

Bu yetkili şunları söyledi: Görünüşe göre bu saldırılarda tehlikeli silahlar kullanılıyor ve Amerikan vatandaşlarının sağlığı ve güvenliği bizim endişe kaynağımız.

Kaynak: TEVHİDHABER