Sönmez :Selahattin Eyyubi'yi Unutursanız Siyonistler Kazanır

Sönmez :Selahattin Eyyubi'yi Unutursanız Siyonistler Kazanır

Dicle Üniversitesinde düzenlenen konferansta konuşan İHH Yönetim Kurulu üyesi Gülden Sönmez, Siyonistlerin düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerinden korktuğunu söyleyerek, Selahattin Eyyubi'nin unutulması halinde Siyonistlerin kazanacağını belirtti.

Bilgi ve Erdem Öğrenci Topluluğu Kulübü tarafından Dicle Üniversitesinde “Umuda Yolculuk Mavi Marmara” konulu konferans düzenledi.

İlahiyat Fakültesi Konferans salonunda düzenlenen programa konuşmacı olarak İnsani Yardım Vakfı (İHH) Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Sönmez katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansta Mavi Marmara'yı konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösterimin ardından İnsani Yardım Vakfı (İHH) Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Sönmez konuşmasını yapmak üzere platformda yerini aldı.

Siyonistlerin, Selahattin Eyyübi korkusunun hâlâ devam ettiğini ifade eden İHH Yönetim Kurulu Üyesi Sönmez, Siyonist israil bu topraklardan bir Selahattin Eyyubi'nin çıkmasından çok korktuğunu belirtti.

Siyonistlerin Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlemiş olduğu Kutlu Doğum etkinliklerinden korktuğunu söyleyen Sönmez, Selahattin Eyyubi'nin unutulması halinde Siyonistlerin kazanacağına vurgu yaptı.

Mavi Marmara Gemisinin yola çıkış amacını anlatan Sönmez, “Allah bizden sorumlu şeyden hesap soracak. Bizim sorumlu olduğumu şey ne? yeryüzünde adaleti hakim kılmak. Var mı başka önemli bir şey? Yegâne görev bu işte geri kalan bütün görevler bunun etrafında. Mavi Marmara da bunun için yola çıktı. Gazze'ye uygulanan ablukaya karşı yola çıktı, Gazze'ye yapılan bombardımanın durması için yola çıktı, Filistin ve Kudüs işgal altında olduğu için yola çıktı. Mavi Marmara Gazze ablukasını kırmak için yapılmış ilk organizasyon değildir, 9'uncu organizasyon. Gazze'ye ablukayı kırmak için ilk organizasyon Avrupa'da bir grup aktivistin bir tekne ile yaptığı organizasyondur. Gazze'ye 9 kez organizasyon yapıldı. Bu organizasyonların 5'ine israil müdahale etti” dedi.

“Mavi Marmara gemisinden bizi gözaltına aldıklarında bize neden Kürtlerden katılımın çok olduğunu soruyorlardı

Mavi Marmara gemisinde yaşanan katliamı anlatan Sönmez, “Adamlar Selahattin isminden alerji duyuyorlar. Ödleri patlıyor şuradan bir Selahattin çıkacak diye. Mavi Marmara gemisinden bizi gözaltına aldıklarında bize neden Kürtlerden katılımın çok olduğunu soruyorlardı. Diyarbakır'dan şehit çıkması adamlar için korkunç bir şeydi. Çünkü bunların buradan bir Selahattin daha çıkacak korkusu var. Bundan dolayı ödleri patlıyor. Burada bir Kudüs programı yapıyorsunuz, yürüyüş yapıyorsunuz israil'de İbranice makaleler yazılıyor ‘Diyarbakır'da Kudüs için şu yapıldı' diye. Mesela Peygamber Sevdalıları Platformunun yapmış olduğu Kutlu Doğum etkinliklerinin İbranice nasıl değerlendirildiğini merak ediyor musunuz? Ödleri patlıyor.” ifadelerini kullandı.

“Diyarbakır'da Kudüs için bir açıklama yapsın kadınlar, bu israil için çok tehlikeli bir durum olur”

Selahattin Eyyubi'nin unutulması halinde Siyonistlerin kazanacağını söyleyen Sönmez sözlerine şöyle devam etti:

“Bu topraklardaki İslamsızlık projesi israil ve Siyonizm'in projesidir. Neden? Çünkü İslam giderse sekülerizm gelir, sekülerizm gelirse Yahudiler rahatlıkla bu topraklara gelir. İslam kalırsa bu topraklar Yahudilere verilmez. Selahattin Eyyübiyi unutursanız israil kazanır. Selahattin Eyyübi programı yapın kıyamet kopar. Onun için bu semboller çok önemlidir. Selahattin alerjisinin sebebi bu topraklar. Kadınlar Diyarbakır'da Kudüs için bir açıklama yapsın, bu israil için çok tehlikeli bir durum olur. Onlar bu programlara kadınlar ve gençler katılıyor mu diye bakıyorlar. Onun için Mavi Marmara büyük bir israil yenilgisidir. israil bu konunun kapatılmasını istiyor. Hatta İHH'nın da kapatılmasını istiyor ama her geçen gün kalabalıklaşıyoruz. Bu davayı bu bilinci sizler de yaymaya çalışın.”

Konferans Sönmez'in katılımcıların sorularını cevaplandırmasının ardından sona erdi. (M. Hüseyin Temel – İLKHA) 

Batman'da Berat Kandili dualarla ihya edildi

Batman'da Berat Kandili dualarla ihya edildi

Batman'da Berat Kandili dualarla ihya edildi

Batman'da Berat Kandili dualarla ihya edildi

Batman'da Berat Kandili dualarla ihya edildi

Batman'da Berat Kandili dualarla ihya edildi