Sızan Belgelerde Saldırı Planı Ortaya Çıktı

Sızan Belgelerde Saldırı Planı Ortaya Çıktı

Sızan Pentagon belgeleri, Ukrayna'nın Suriye'deki Rus güçlerine saldırmayı planladığını gösteriyor.

Fars Uluslararası Haber Ajansı'na göre, sızan Pentagon belgeleri, Ukrayna askeri istihbarat örgütünün Suriye'deki Rus güçlerine Kürt güçlerinin yardımıyla gizli saldırılar düzenlemeyi planladığını gösteriyor.

Ayrıca Ukrayna, Rusya'yı kaynaklarının bir kısmını Ukrayna'dan Suriye'ye aktarmaya zorlamaya çalışmış olabilir.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky nihayet Aralık ayında bu konudaki planlamanın durdurulması emrini verdi.

Bu belgede iddia edilene göre, bu saldırıların Ukrayna'nın inkar edebileceği şekilde gerçekleştirilmesi gerekiyordu.

Bu gizli bilgileri içeren belge, son haftalarda Amerikan medyasının en sıcak konularından biri haline gelen Pentagon'un sızdırdığı belgelerin bir parçası. Washington Post bu belgeyi aldı ve içeriğinin ayrıntılarını yayınladı.

Bu belgeler aylar önce ABD Hava Kuvvetleri Ulusal Muhafızları mensubu olan 21 yaşındaki "Jack Tixeria" adlı bir adam tarafından "Discord" sosyal alanında yayınlandı. Tixoria şu anda tutuklu ve yargılanmayı bekliyor.

Washington Post, Ukrayna'nın Suriye'de Rusya'ya saldırma planlarını Moskova'nın birkaç ay önce Suriye'den bir grup askerini ve teçhizatını savaş alanına nakletme hamlesine bağladı ve Kiev'in değerlendirmesinin, bu devrin kuvvetleri için zafiyet yaratması muhtemel olduğunu yazdı.

"Century International" adlı düşünce kuruluşunun bir üyesi olan "Aaron Lund", Washington Post'a, Suriye'de Rus güçlerine yönelik bir saldırının tehdit düzeyini Moskova'yı yardımcı güç kullanmak zorunda bırakacak kadar artırabileceğini söyledi.