Siyonistler İran'ın Yeni Tanıtılan Füzeleri Hakkında Yorum Yaptı

Siyonistler İran'ın Yeni Tanıtılan Füzeleri Hakkında Yorum Yaptı

İsrail medyası: İran'ın yeni balistik füzeyi keşfetme zamanlaması, "İsrail"e karşı caydırıcılığının bir parçası ve belki de Ortadoğu'daki Amerikan hedeflerini de hedef almak için üretildi

İsrail medyası, yeni İran füzesinin keşfinin ve zamanlamasının, “İsrail”i ve onun tehditlerini caydırmayı amaçlayan İran caydırıcılık teorisinin bir parçası olduğunu doğruladı.

İsrail “Kanal 12” de İran'ın bugün tanıttığı ve menzili “İsrail'i” kapsayan yeni balistik füzesini tanttığını aktarırken, bu açıklamanın sebebini ve İran'ın şimdi bunu neden tanıttığını merak ediyor.

İran Savunma Bakanlığı, bugün Perşembe günü, Savunma Bakanı Muhammed Rıza Ashtiani'nin huzurunda, İran'ın "Khyber" adı verilen en son isabetli uzun menzilli balistik füzesini tanıttı
.
İsrail "Kanal 12"nin Arap meseleleri yorumcusu Ohad Hamo, "İsrail ile İran arasında uzun süredir devam eden uyarı ve tehdit alışverişinin" devamına atıfta bulunarak, bunun açık ve net olduğunu vurguladı.
halka açık konuşma ve bu füzenin duyurulmasının bu "tehdidin " devamı olduğu vurguladı .

Hamo, İran balistik füzesi "Haybar" hakkında ayrıntılı bilgi vererek, menzilinin 2.000 km olarak tahmin edildiğini ve savaş başlığının bir buçuk ton patlayıcı ağırlığında olduğunu söyleyerek, bunun "İsrail"i kapsayan ilk füze olmadığına işaret etti.

Arap işleri yorumcusu, İran'ın füzeyi sadece “İsrail'i” hedef almak için değil, belki de Ortadoğu'daki Amerikan hedeflerini hedef almak için hazırladığına işaret etti ve bu bağlamda bölgedeki Amerikan hedeflerini vuran bir dizi füze saldırısı hakkında yorum yaptı.

Bunun neden şimdi olduğuyla ilgili bir soruya verdiği yanıt bağlamında? Hamo, "İran'ı İsrail'e karşı caydırıcı bir unsur haline getirme girişiminde" meselenin saldırıdan ziyade savunma faktörüyle ilgili olduğuna işaret etti
Hamo, işgalin Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin iki gün önce yaptığı ve İsrail'in İran'ın nükleer programına karşı olası bir saldırısı konusunda uyarıda bulunduğu konuşmasını, İranlıların konuşmayı duyduğunu teyit etmek için ele aldı yorumu yaptı .
Kaynak:TEVHİDHABER