Siyonist Medya: Nasrallah Henüz Tüm Kartlarını Kullanmadı

Siyonist Medya: Nasrallah Henüz Tüm Kartlarını Kullanmadı

Fresh Strategic Consulting Ltd. Genel Müdürü Ayelet Fresh, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın geçen haftaki konuşmasına ilişkin yorum yapıyor.

Fresh Strategic Consulting Limited Genel Müdürü Ayelet Fresh, İsrail gazetesi The Jerusalem Post'a verdiği röportajda Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın geçen haftaki konuşmasına ilişkin yorumda bulundu.

Frisch, Seyyid Nasrallah'ın "henüz tüm kartlarını kullanmadığını", "Hizbullah'ın sahip olduğu balistik ve güdümlü füzelerin sayısının ise hayal edebileceğimizden daha fazla olduğunu" söyledi.

Bu bağlamda Fresh, "bu füzelerin hazır olduğunu ve sadece kuzey bölgesini hedeflemediğini, aynı zamanda Tel Aviv ve Hayfa'daki ana merkezleri son derece hassas bir şekilde beklenmedik şekilde yok etme yeteneğine sahip olduğunu" belirtti.

Daha önce İsrail medyası, "İsrail'de hiç kimsenin Hizbullah Genel Sekreteri'nin kafasında neler olup bittiğini bilmediğini" doğrulamış ve onun yaptığı konuşmayı "küçümsememek gerektiğini" vurgulamıştı.

Kan kanalının Arap işleri analisti Elior Levy, " Nasrallah'ın konuşmasını kötülemek yasaktır " diyerek, "belirsiz tehditler" olarak tanımladığı mesajlar gönderdiğini kaydetti.

İsrail Kanal 13 ise şöyle dedi: "İsrail, Nasrallah'ın ne planladığını bilmiyor ve özellikle 7 Ekim'deki istihbarat başarısızlığından sonra ve (istihbarat) bilgileri doğru olmadığı için istihbarat servislerimize güvenemeyiz dedi.

Kanal, İsrail güvenlik kurumlarının tahminlerinin Hizbullah'ın "en az 50.000 savaşçıya sahip olduğunu ve maksimum 100.000 aktivist ve destekçi toplama kapasitesine ulaştığını" gösterdiğine dikkat çekerek, bu sayıdaki güçler arasında "sayıları Yaklaşık 2.500 savaşçı."

İsrailli kanalın sunucusu Radwan Gücü'nün "Hizbullah'ın elit komando birimi" olduğunu söyledi. "Hizbullah'ın 150 ila 200.000 roketi, roket güdümlü el bombası ve havan mermisi var" diye ekledi.

TERCÜME TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı