Siyonist Medyadan İsrail Ordusu Hakkında Şok İtiraf

Siyonist Medyadan İsrail Ordusu Hakkında Şok İtiraf

İsrail ordusu dağınık durumda ve savaş yapma yeterliliği sorgulanabilir durumda, durum kamuoyuna açıklanandan daha tehlikeli ve hasar büyük.. İsrail medyası gizli olanı açığa çıkarıyor

- İsrail medyası bugün Cuma günü, yüzlerce askerin İsrail'in saldırısını protesto etmek amacıyla askerlik hizmetine katılmaması nedeniyle "İsrail ordusunun savaş yapma konusundaki yeterliliğinin sorgulanabilir" olduğunu bildirdi. yargı değişiklikleri ve ultra-Ortodoks kesime geniş bir muafiyet sağlaması beklenen yeni askerlik yasası hizmet dışı kaldı denildi.

Askeri işler analisti Amos Harel, Haaretz gazetesine yaptığı açıklamada, "Haredi mevzuatına (zorunlu askerlik kanunu) saldırı gerçekten önümüzdeki Ekim ayında başlarsa, protesto bugüne kadar görmediğimiz bir güç ve ölçekte patlak verecek" dedi.

Kendisi, ultra-Ortodoks partilerin "son zamanlarda akıllı bir oyun oynadıklarını, çünkü kendi saflarından gelen sızıntıların, ultra-Ortodoksların, istediklerini hemen elde etmeden, Benjamin Netanyahu'yu ilgilendiren yargı değişikliklerinin bedelini ödemeye isteksiz olduklarını söylediğini" açıkladı. ”

Bu nedenle Harel'e göre "protestoların yansımaları yedek aygıtın ötesine geçerek işe alım teşviklerini ve düzenli ve kalıcı olarak görev yapanların bir kısmını etkileyebilir".

NETANYAHU ORDUYU DAĞATTI

Daha önce, eski "Kuzey Kolordu Komutanı" Yedek Tümgeneral Noam Tibon, Benjamin Netanyahu hükümetinin son dönemdeki performansı hakkında yorum yaparak, yargı değişikliklerini onaylayarak "orduyu dağıtmayı başardığını" söylemişti.

Tibon, Yedioth Ahronoth gazetesinde yer alan makalesinde şunları ekledi: "İsrail Yedek Ordusu verimliliğini kaybetme yolunda. Hava Kuvvetlerinin stratejik yetenekleri kırmızı çizginin altına düştü ve kriz özel birliklere ve İsrail'e de nüfuz ediyor."

TARTIŞILAN YARGI PAKETİ

Netanyahu hükümetinin geçtiğimiz Ocak ayında önerdiği yargı değişikliği planı, işgal tarafında keskin bir bölünmeye neden oldu ve tarihteki en büyük gösteri ve protesto hareketlerinden biri oldu; bu hareket geniş ölçüde güvenlik ve askeri yapılanmaya, özellikle de "yedek orduya" kadar uzanıyordu. İsrail medyasına göre, üyelerinin büyük bir kısmı protesto amacıyla askerlik hizmetini reddettiğini beyan etti; bu da “orduyu” dağıttı ve “verimliliğine büyük zarar verdi”.

Haaretz gazetesi, Netanyahu'nun yargı değişikliğini sürdürme konusundaki ısrarı sonucunda "ordunun" yaşadığını "eşi görülmemiş bir iç erozyon süreci" olarak tanımladı ve merkezi sorumlu hükümetin "olup bitenleri izlediğini" ve hiç bir adım atmadığını belirtti.

KAYNAK: TEVHİDHABER.COM