Siyonist Medya: Herzog Boykot Edilecek

Siyonist Medya: Herzog Boykot Edilecek

İsrail medyası: Kongredeki Demokratlar Herzog'un konuşmasını boykot edecek

İşgalciİsrail medyası , Demokrat Kongre Üyesi Alexandra Oxio-Cortez'in İsrail işgali başkanı Isaac Herzog'un önümüzdeki hafta Kongre'de yapacağı konuşmayı boykot edeceğini açıkladığını bildirdi .

Kotez'in işgalci cumhurbaşkanının konuşmasını boykot etmesiyle, İlhan Omar ve Jamal Bauman'ın da konuşmaya katılmayacağını açıklamasının ardından konuşmasını boykot edecek Demokratların sayısı üçe yükseldi.

İsrail medyası dün Perşembe günü, işgal başkanı Herzog'un önümüzdeki Salı günü ABD Başkanı Joe Biden ile işgal Başbakanı Benjamin Netanyahu arasındaki derin anlaşmazlığın ortasında Washington'a geleceğini bildirdi.


Yedioth Ahronoth gazetesi, Herzog'un bir yıldan kısa bir süre içinde ikinci kez Washington'a davet edilmesinin, 7 ay önce başbakan olduğundan beri Amerika'dan davet almamış olan "Netanyahu'ya bir nevi meydan okuma" olduğunu yazdı.

İsrail gazetesi, işgal hükümetindeki bakanların "Biden yönetiminin İsrail'e yönelik tutumu, eski ABD Başkanı Barack Obama yönetiminden daha sert" dediğini bildirdi.

İki gün önce önde gelen Yahudi Amerikalı gazeteci Thomas Friedman, Washington'dan "Tel Aviv"e güçlü bir mesaj geldiğini söyledi ve "Amerikalı yetkililerin İsrail ile ilişkileri yeniden değerlendirmeye başladığını" belirtti.

Friedman'ın New York Times'ta çıkan bir köşe yazısında söylediğine göre , "Yargı değişikliği baskılarının ardından Amerikalılarla ilişkilerin bozulması ve Benjamin Netanyahu'nun hükümet bakanlarının ABD aleyhindeki açıklamaları Amerikalı diplomatları şok etti."

ABD ile "İsrail" arasındaki gergin ilişki, ABD Başkanı Biden'ın Netanyahu ve bazı bakanlarının başkanlığındaki mevcut işgal hükümetini Golda Meir hükümetinden bu yana "tanıdığı en aşırılık yanlısı hükümet" olarak tanımlamasıyla açığa çıktı ve tırmandı. "Sürekli güvenlik gerilimlerine sahne olan Batı Şeria'nın sorununun" temelini oluşturduğunu düşünüyor.

Geçen Mayıs ayında İsrail medyası , Netanyahu'ya karşı gösterilere " gizli Amerikan desteği" verildiğini bildirdi ve işgal hükümetinin Adalet Bakanı Yariv Levin, ABD yönetimini yargı sistemindeki değişiklikleri reddederek gösterileri desteklemekle suçladı.

Kaynak: TEVHİDHABER