Siyonist İsrail Sudan'la Görüşmeler Yapmış

Siyonist İsrail Sudan'la Görüşmeler Yapmış

İşgalcilerin Sudan'la temaslarına ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail diplomatik çevreleri , iki yılı aşkın bir süre önce karşılıklı düşmanlıkların sona erdiğinin duyurulmasına ve Afrika'nın çoğu ülkesindeki birçok temasla bağlantılı olarak yakında tarihi bir anlaşmanın imzalanmasına yol açan Sudan'la gizli temasların daha gizli ayrıntılarını ortaya çıkardı.

Yedioth Ahronoth gazetesinin siyasi muhabiri Itamar Eichner, "Tel Aviv ile Hartum arasındaki bu gizli temasların 2018 ile 2020 yılları arasında gerçekleştiğini ve bunun Şubat 2020'de Benjamin Netanyahu ile Sudan Egemenlik Konseyi başkanı Binbaşı Binbaşı arasında tarihi bir görüşmeye yol açtığını" açıkladı. General Abdel Fattah Al-Burhan'ın Uganda'nın başkenti Entebbe'de yaptığı görüşmede tam diplomatik ilişki kurulması konusunda anlaşmaya varılamadığı ve kendileri için ortak bir imaj bulunmadığı belirtildi.

"Arabi 21" tarafından tercüme edilen bir raporda şunları ekledi:O dönemde, Sudan'ın yeni ve olumlu bir yönde ilerlediğini iddia ederek, aralarındaki ilişkilerin normalleşmesine hazırlık olarak işbirliğine başlanması konusunda mutabık kalındığını vurguladı ve El-Burhan'ın ülkesinin ilerlemesine yardımcı olma çabalarını da övdü. modern anlaşmadan sekiz ay sonra Sudan, İsrail'e yönelik boykot yasasını onayından 63 yıl sonra iptal etti

Netanyahu'nun ofisinde Sudan ile ilişkilerin, Çad ile müzakerelerin yeniden başlatılacağı ve diğer iki ülke olan Nijer ve Mali ile ilişkilerin kurulması için müzakerelerin yürütüleceği birkaç Afrika ülkesiyle birlikte bugün en önemli öncelik olarak göründüğüne dikkat çekti. ."

İsrail-Sudan ilişkilerinin başlangıcında İstihbarat Bakanı olan Eli Cohen'in Dışişleri Bakanı olarak atanması ve yeni ortak projeleri duyurması nedeniyle İsrail'in Sudan'la bazı temaslara ilişkin bu sahneleri ifşa etmesi ayrı bir önem taşıyor.

Aynı zamanda İsrail forumları, Hartum'la ilişkilerin yavaşlamasından duydukları hayal kırıklığını gizlemiyor. Pek çok karşılıklı resmi heyetin ziyaret ettiği doğru, ancak pek bir şey yapılmadı ve Sudan-İsrail normalleşmesinin üzerinden iki yıldan fazla zaman geçmesine rağmen aralarında hiçbir büyükelçilik, herhangi bir karşılıklı anlaşma olmadı

Bugün, yeni sağcı hükümet altında, bakanlarının Filistin karşıtı politikaları ve onlara karşı daha fazla suç işlemeye istekli olmaları ışığında, Netanyahu'nun Sudan'la temasları yeniden başlatma planlarının başarısı konusunda büyük beklentiler yok. Sudan'ın işgalci devlete doğru adım atmaları halinde Hartum'daki liderler iç kamuoyu önünde mahcup edecek.
  • Arabi21